Politica de folosire a cookie-urilor


Conform legislației europene, toate datele care ar putea fi folosite pentru a te identifica sunt considerate date cu caracter personal. Asta include adresa ta IP, browserul folosit, sistemul tău de operare și așa mai departe. De aceea, aș vrea să știi cum vor fi folosite aceste informații:

Pentru analiza traficului

Sute de persoane accesează zilnic acest blog. Culegând date despre țara din care se face accesarea (care poate fi dedusă pe baza adresei tale IP), sistemul de operare și browserul folosit de aceste persoane, eu pot afla, statistic, câte persoane au vizitat blogul, ce articole au citit și care sunt cele mai folosite instrumente pentru a afișa site-ul meu.

Folosesc aceste date pentru a mă lăuda la prieteni (serios, e fain să ai multe accesări) și pentru a mă asigura mereu că website-ul arată bine atunci când e accesat cu cele mai folosite browsere.  Toate datele sunt utile doar împreună, eu neavând nicio metodă de a face legătura între o accesare și o persoană. Tot ce voi afla este că un utilizator din Germania a accesat site-ul meu dintr-un browser Chrome de pe Windows, venind de pe o rețea de socializare, vizitând articolele X, Y și Z și apoi plecând de pe blog, ceea ce nu-mi spune nimic. La finalul zilei, însă, pot afla că am avut 10 utilizatori din Germania interesați de un articol despre Gaudeamus, că majoritatea folosesc Windows și că au aflat de mine de pe Facebook. Ceea ce mă ajută să înțeleg că articolele despre Gaudeamus sunt poate mai interesante decât media, că promovarea mea de pe Facebook merge bine, așa că pot să mă concentrez și pe alte metode de promovare și că ar trebui să mă asigur că dacă deschid blogul din Chrome de pe Windows, totul arată bine.

Datele sunt culese și centralizate direct pe blog, într-un sistem de analiză dedicat oferit de Squarespace, dar și în platforma de Google Analytics, care anonimizează automat adresele IP folosite pentru accesări, tocmai pentru a nu putea face legătura între o accesare și o persoană (detalii despre politica lor găsești aici). Așadar, n-am cum să aflu decât că 7 persoane au citit astăzi această pagină, dar nu am idee cine sunt acele 7 persoane.

Pentru trimiterea de informații

Pentru a trimite informații cuiva, ar trebui să-i cunosc adresa de e-mail. Există patru metode prin care eu pot afla adresa ta și, în funcție de metodă, e-mailul tău va fi folosit astfel:

  1. În momentul în care lași un comentariu pe blog, poți adăuga (opțional), adresa de e-mail. Aceasta este o opțiune personală a fiecăruia dintre cei care comentează și îți garantez că niciuna dintre aceste adrese nu va fi folosită pentru a te contacta în privat (cu excepția situației în care anunți explicit în comentariu că vrei să continuăm discuția în privat sau că vrei să primești informații pe mail).
  2. În momentul în care îmi trimiți un mesaj pe pagina de contact, este obligatoriu să lași o adresă de e-mail. Ea nu va fi stocată nicăieri și o voi folosi doar ca să-ți răspund la mesajul pe care mi l-ai trimis. După ce considerăm amândoi discuția încheiată, nu vei mai primi niciun mail de la mine.
  3. În momentul în care te înscrii la newsletter, vei primi un mail pentru a confirma înscrierea, apoi, dacă accepți, vei primi câte un mail cu articolele noi, atunci când ele apar pe blog. În plus, ocazional trimit și mailuri informative cu privire la diverse noutăți legate de blog (ex: o informare că un eveniment organizat de mine urmează să aibă loc, o știre că acum blogul se găsește și pe Instagram etc). Ocazional înseamnă nu mai des de o dată pe lună! Te poți dezabona oricând folosind butonul de dezabonare de la finalul oricărui mail primit din partea mea.
  4. În momentul în care te înscrii la un concurs pe pagina dedicată de pe blog, îți cer obligatoriu adresa de e-mail. Ea va fi folosită pentru contactarea câștigătorului la finalul concursului și, ulterior, poți primi un mail în care vei fi întrebat dacă vrei să te abonezi la newsletter (dacă nu sunt leneșă și uit complet să trimit aceste mailuri). Indiferent dacă accepți sau refuzi, nu vei mai primi vreo altă invitație pe mail dacă nu te înscrii la un alt concurs. De asemenea, s-ar putea să îți mai trimit mailuri când organizez noi concursuri. Dacă nu vrei acest lucru, poți să te dezabonezi oricând folosind butonul de dezabonare de la finalul unui mail nedorit primit din partea mea.

 

Asta e tot ce fac eu cu datele tale cu caracter personal. Dacă ai nelămuriri sau întrebări suplimentare, trimite-mi un mesaj folosind pagina de contact.