Despre...

eu.jpg

...mine:

Îmi place să citesc pentru că îmi place să visez. Iubesc imaginația scriitorilor și mă fascinează modul în care, prin cuvinte, o persoană reușește să zugrăvească în mințile altora o imagine care rezistă peste timp și spațiu. De aceea, în timpul liber, cel mai probabil o să mă găsiți stând comod cu nasul într-o carte, pierdută în alte lumi, trăind alte vieți.


Genul meu preferat este SF-ul, așa că îl citesc cu precădere, alături de Fantasy, dar îmi place să încerc și alte genuri pentru că știu că fiecare carte poate ascunde o surpriză. Asta vreau să transmit tuturor celor care citesc acest blog, faptul că fiecare carte e o bijuterie și că unele sunt chiar mai valoroase de-atât pentru că au puterea să ne schimbe. Totuși, nu admir doar cărțile în sine, ci și oamenii din spatele lor, și nu mă refer doar la autori, ci și la edituri și la oamenii care aduc povestea sub forma unei cărți. Tocmai de aceea nu scriu doar recomandări și recenzii, ci și povești de la lansări, târguri de carte sau evenimente literare de orice fel la care reușesc să particip.

 
reclama mare.png

...blog:

Deși a fost înființat abia în aprilie 2011, mie mi se pare că blogul are o istorie lungă. Denumit inițial Povești întunecate și fondat de Andra (Duca), echipa din spatele blogului a trecut prin câteva schimbări până când, în aprilie 2013, Andra a hotărât să renunțe, lăsându-mă singură la cârmă. Prin urmare, în iulie 2013, blogul și-a schimbat numele în Jurnalul unei cititoare, pentru că am considerat că asta mă reprezintă.

Am început să scriu în octombrie 2011, chiar aici, și am descoperit cât de mult îmi place să pot vorbi despre cărțile care mi-au plăcut, să le pot recomanda nu doar prietenilor, ci tuturor cititorilor. Am găsit câteva recomandări minunate în blogosferă de-a lungul timpului și, mulțumită lor, am descoperit cărți pe care nu le-aș fi citit niciodată, așa că e plăcut să știu că pot face asta la rândul meu pentru alți cititori.

De aceea, vă încurajez să-mi spuneți părerea voastră despre conținutul blogului, despre rubrici noi pe care ați vrea să le vedeți sau despre orice aspect care ar trebui îmbunătățit. Puteți să-mi scrieți completând formularul de pe pagina de Contact. Sper să vă placă acest jurnal și... lectură plăcută!