Despre...

...mine
Îmi place să citesc pentru că îmi place să visez. Iubesc imaginația scriitorilor și mă fascinează faptul că o persoană reușește să zugrăvească în mințile altora imagini vii folosind doar cuvinte. M-am îndrăgostit de cuvinte, de magia lor, de felul în care rezistă în timp și spațiu, de faptul că spun o poveste oricui e dispus să le asculte. Prin urmare o să mă găsiți mai mereu cu nasul într-o carte, pierdută în alte lumi, trăind alte vieți.

Atunci când trăiesc propria mea viață, sunt Georgiana, am 25 de ani și locuiesc în București. Pe diploma mea scrie că sunt inginer în calculatoare și tehnologia informației. În timpul liber, însă, sunt blogger de carte și fac asta din 2011. Deși nu am studii de specialitate în vreun domeniu legat de literatură, îmi place să scriu despre cărți din perspectiva mea de cititor care caută povești captivante.
eu_carte_mic.jpg

Mă găsiți și prin Social Media:

Citesc în principal SF&F, dar nu mi-e teamă să încerc cărți din afara zonei mele de confort. Totuși, iubesc atât de mult SF-ul, încât am depășit granițele lecturii: mă implic destul de mult în comunitatea românească a iubitorilor genului. Cunosc (și citesc) mare parte din autorii contemporani din această sferă, sunt voluntar în echipa de organizare a târgului de carte SF&F Final Frontier, particip lunar la Clubul de Lectură Nemira și merg cu drag la multe alte evenimente literare. Așadar, deși nu sunt nici pe departe vreun profesionist, am citit destul cât să știu că volumele SF&F sunt mai mult decât povești despre lupte în spațiu sau războaie cu elfi și orci ;)

jurnalul-unei-cititoare-logo.png
...blog
Tot din dragoste pentru cuvinte scriu pe acest blog. Citind, am descoperit faptul că unele povești au puterea să ne schimbe. Așa că vreau să vorbim despre ele și despre cum ne-au influențat, vreau să facem schimb de recomandări și de impresii. Poate că nu vom fi mereu de acord, poate că nu o să ne placă aceleași lucruri, dar până la urmă diferențele dintre noi sunt și ele o parte din farmecul unei comunități.
Și pentru că într-o comunitate sunt mulți oameni diferiți, nici articolele mele nu sunt doar recenzii, ci scriu și despre oamenii din spatele volumelor. Nu mă refer doar la autori, ci la toți cei care transformă o poveste într-o carte fizică (sau electronică, nu discriminez niciun format) și apoi aduc acea carte în casele noastre. Prin urmare, scriu și povești de la lansări, târguri de carte sau evenimentele literare de orice fel. Practic, acest blog e jurnalul meu de călătorie prin lumile imaginare din cărți, dar și jurnalul întâlnirilor cu oamenii de dincolo de ele.

În forma sa actuală, Jurnalul unei cititoare există din 2013. Înainte de asta, timp de doi ani s-a numit Povești Întunecate și a fost un blog pe care scriau mai multe persoane... până când am rămas doar eu. Așa că l-am transformat în colțișorul meu de internet, locul unde pot vorbi despre ceea ce-mi place. Inițial, Jurnalul unei cititoare a petrecut 4 ani frumoși pe blogspot, iar în 2017 și-a căpătat propriul domeniu.

În tot acest timp, am cunoscut oameni minunați și online, și offline și am descoperit cărți pe care nu le-aș fi citit, poate, niciodată. Asta mi-am dorit și îmi doresc să fac la rândul meu, cu ajutorul acestui blog: să te ajut să descoperi cărți faine. De aceea, mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre conținutul blogului, despre rubrici noi pe care ai vrea să le găsești aici sau despre orice aspect care ar trebui îmbunătățit. Poți să-mi scrii completând formularul de pe pagina de Contact. Sper să îți placă acest jurnal și... lectură plăcută!

...proiectele mele
Este un grup de bloggeri de carte care citesc SF&Fantasy. Lună de lună, votăm o carte din această sferă literară, carte care a fost scrisă de un autor român. Citim cu toții cartea și în cea de-a treia miercuri a lunii, la ora 10:00, publicăm simultan câte o recenzie a respectivului volum. Aici poți vedea tot ce-am citit până acum, iar mai jos poți vedea ultimele recenzii din acest proiect.

Avem un grup de Facebook unde ne organizăm. Oricine vrea să ni se alăture este binevenit!
 
Este un grup de Facebook dedicat bloggerilor de carte din București. Scopul grupului este crearea unei comunități online, dar și offline, de promotori ai lecturii. De aceea, organizăm lunar câte o întâlnire în Epic Bar, unde discutăm despre temele care ne apasă, facem schimb de experiență și, ocazional, avem câte un invitat special.

Te invit în grupul nostru dacă ești un promotor al cărților sau dacă vrei să cunoști alți bloggeri de carte.