Evenimente: Shop my library #8

Poza e făcută de    Martipaan     😍

Poza e făcută de Martipaan 😍

Sâmbăta trecută am participat la a 8-a ediție a unui eveniment pe care am ajuns să-l îndrăgesc: Shop my library. Conceptul e destul de simplu: o serie de bloggeri & cititori pasionați care vor să-și facă loc în bibliotecă își vând la târg cărțile de care vor să se despartă, iar prețurile sunt super-accesibile. Am fost și eu expozant la primele ediții, dar am rămas rapid fără cărți de dat (eu mă atașez destul de tare de volumele din biblioteca mea 😊), așa că acum particip doar ca simplu cititor.

Totuși, dincolo de cărțile faine și de prețurile bune, Shop my library e despre oameni, despre comunitate. E un târg la care expozanții îți pot spune tot ce vrei să știi despre cărțile lor, e un loc unde poți cunoaște și sta de vorbă cu alți cititori, e o atmosferă foarte faină și intimă care se creează între toți cei care participă. Mai ales la ediția asta, care a avut loc la Tucano Madagascar, o cafenea caldă și spațioasă, care a accentuat atmosfera asta plăcută. Eu una știu că nu mai voiam să plec, am stat până la final și mi-a plăcut enorm.

După ce-am vorbit de atmosferă, ar fi momentul să vă povestesc și despre personaje, nu? Pe scurt, sunt numai oameni faini! Am petrecut ore în șir de vorbă cu fetele (Ana/Marțipaan, Andreea, Sînziana și Andrada) despre cărți, poze, blog, dar și despre multe altele. Mi-a plăcut să revăd oamenii dragi și n-am reușit să plec acasă fără nicio carte. Deși mi-am propus să nu mai cumpăr nimic până la Gaudeamus, am cedat și am luat un volum de povestiri de Kafka pe care l-am răsfoit puțin și m-a făcut curioasă.

La final, vreau să-i mulțumesc Andreei pentru că organizează târgul acesta și ne dă ocazia să ne vedem lunar. Mi se pare genial conceptul și faptul că a reușit să-l transforme într-un eveniment pe care îl aștept cu nerăbdare de fiecare dată. Dacă n-o cunoașteți, urmăriți-o musai pe instagram, comunitatea ei e #goals. Și veniți la târg luna viitoare, ca să cunoașteți toată gașca și ca să vă îmbogățiți biblioteca!

Voi aveți vreun eveniment literar preferat?