#3cărți de citit în mai

3-carti.png

De obicei, atunci când îmi aleg cărțile pe care vreau să le citesc într-o anumită lună, încerc să am o tematică, un vag element comun care să le lege, dincolo de faptul că sunt cărți necitite din biblioteca mea.

Totuși, de data asta pur și simplu am mers la bibliotecă și am ales #3cărți pe care sunt extrem de nerăbdătoare să le citesc, indiferent dacă sunt mai noi sau mai vechi, indiferent de gen sau de subiectul abordat. Am decis să folosesc drept criteriu doar propriul entuziasm, așa că a ieșit lista de mai jos.

Vouă va face vreun titlu cu ochiul, ați citit sau ați vrea să citiți vreuna dintre cele #3cărți din lista mea?


Ura cu care lovești de Angie Thomas

După cum menționam într-un articol anterior, e o carte pe care am primit-o cadou de Crăciun și pe care îmi doresc s-o citesc de mult timp. Tocmai de aceea am decis s-o adaug pe lista „oficială”, ca să n-o mai amân la infinit.

Din descriere, pare să fie o carte destul de dură, care își propune să abordeze niște teme controversate, precum discriminarea, influența și justiția. Sper să o facă bine și sper să-mi placă :)

Detalii despre carte aici.

 

Lumina lui Trodheim de Laura Știrbu

În cazul acestui roman, curiozitatea mea e mai de grabă față de autoare. Adică mai întâi am cunoscut-o pe Laura și mi s-a părut o persoană foarte faină, așa că am decis să-i citesc cărțile ca să aflu dacă îmi place și cum scrie.

Despre carte am înțeles că e destul de populară în rândul copiilor (10-13 ani), dar nu numai. Sunt tare curioasă cum o să mi se pară mie, care am… vai de viața mea, am de două ori vârsta asta :))

Detalii despre carte aici.

 

Corabia magiei de Robin Hobb

Marian Coman, coordonatorul colecției Armada, ne tot povestește despre cât de faină e cartea asta de vreo 3 cluburi de lectură încoace. Normal că mi-am dorit s-o citesc de cum a ieșit din tipar.

Descrierea promite nave vii, conștiente, cu voință proprie. Așa că dacă recomandarea n-a fost de-ajuns, acest element al poveștii a fost cam tot ce am avut nevoie ca să mă conving că e o carte care probabil o să-mi placă.

Detalii despre carte aici.