#3cărți de citit în octombrie

3-carti.png

Pentru că octombrie e luna Halloween-ului, ca să mă mențin în temă ar trebui probabil ca lecturile mele să fie înfricoșătoare și întunecate. Totuși, nu mi-am ales astfel de romane deoarece nu prea sunt genul meu.

În plus, abia am terminat primele două volume ale seriei Transformarea, o trilogie post-apocaliptică în care oamenii devin vampiri de care ultimii supraviețuitori trebuie să se protejeze noapte de noapte. Știu că povestită așa, nu pare cine știe ce, dar ideea de bază și modul cum e exploatat mitul vampirilor e absolut genial, mai ales că motivul apariției lor e legat de un experiment cât se poate de modern și de științific.

După acea lectură, mi-a cam pierit cheful de povești apăsătoare. Așadar, cele #3cărți pe care vreau să le citesc luna asta sunt romane Fantasy care mi-au fost recomandate luna trecută, în cadrul schimbului de recomandări #recomand5cărți


Regatul umbrelor de Leigh Bardugo

De fapt, cartea care mi-a fost recomandată de @read.by.bianca a fost Banda celor șase ciori, dar cum n-am citit nimic de Leigh Bardugo încă (rușinea mea n-are margini, de asta sper să repar greșeala mea chiar săptămâna asta), am decis să încep cu trilogia Grisha.

La decizia mea a contribuit și faptul că s-au anunțat de curând actorii care vor juca în ecranizarea romanelor, așa că am decis să le citesc cât mai repede.

Detalii despre carte găsiți aici (plus că e redusă la doar 25 de lei!)

 

Pe urmele flăcării de Hafsah Faizal

Atunci când Sînziana aka @vampressbathory mi-a spus că i-a plăcut acest roman mai mult decât seria Făpturile văzduhului, am zis că-i musai să-l citesc.

Și cred că asta e singura explicație necesară. Fiind vorba de ceva mai fain decât Cardan & Jude și jocul lor, n-am cum să nu vrea să citesc seria cât mai repede. Și dacă și tu vrei să citești cartea luna asta, dă-mi un mesaj pe insta, să punem ceva fain la cale 😉

Detalii despre carte aici.

 

Caraval de Stephanie Garber

Atunci când am povestit despre Circul nopții, cineva mi-a recomanda serie Caraval. Mi-am petrecut ultima jumătate de oră căutând prin mesajele de pe insta și n-am găsit conversația respectivă, așa că îmi pare tare rău că n-am cum menționa „recomandatorul”.

Însă romanul acesta arată tare bine și pare să aibă câteva elemente care îmi amintesc de lucrurile care mi-au plăcut la Circul nopții, așa că abia aștept să-l citesc.

Detalii despre carte aici.