Leapșa: Îndrăgostește-te de cărți

Conform calendarului, suntem între cele două sărbători ale iubirii din luna februarie. Și ce e mai potrivit decât o leapșă tematică? Totuși, n-am găsit vreuna care să mă inspire, așa că am decis să preiau una de la Dede (care este o sursă inepuizabilă de astfel de jocuri) și s-o adaptez puțin. Astfel, întrebările nu se mai referă la cărți cu o anumită acțiune, ci la multele moduri în care te poți îndrăgosti de o carte.

Înainte să încep, le provoc să preia leapșa pe Teo, Alexandra, Andreea, Dumitrița și pe Iulia.


V-day-leapsa.png

1| Iubire instantanee ♥ O carte care te-a cucerit de la primele cuvinte.

Primul roman care îmi trece prin minte este chiar cel pe care îl citesc acum. Frăția corbilor începe așa: Blue Sargent nu mai ținea minte de câte ori i se spusese că-și va ucide sufletul pereche. Bineînțeles că m-a cucerit instant și deși sunt abia la jumătate, sunt convinsă că voi adora romanul acesta.

2| Dragoste la prima vedere ♥ O copertă de care te-ai îndrăgostit de cum ai văzut-o.

Iubesc multe coperte, dar voi alege Singurătatea singularității. Arată absolut superb (Alex Voicescu face unele dintre cele mai faine coperte) și abia aștept să vă povestesc săptămâna viitoare despre conținutul pe măsură al volumului.

3| Distopie romantică ♥ Un roman distopic pe care îi iubești.

Oscilez între Puterea și Povestea slujitoarei. Nu pot alege între ele, fiecare e minunată din alt motiv. Vi le recomand, așadar, pe amândouă :)

4| Iubire dureroasă ♥ O carte care ți-a frânt inima, dar pe care o iubești deși te-a rănit.

Printre tonuri cenușii, clar. E o poveste dureroasă despre o tânără care e deportată în Siberia alături de familia ei. E o carte despre cele mai abjecte lucruri pe care le fac oamenii și totuși, e un roman în care se simte omenia. E dureros și oribil și minunat și merită citit.

5| Paranormal romance ♥ O carte fantastică pe care o adori.

N-am mai citit de mult povești de dragoste între oameni și diverse creaturi fantastice. Totuși, din fericire, fix luna asta mi-am propus să citesc astfel de cărți, așa că voi nominaliza Regatul spinilor și al trandafirilor, un roman pe care l-am terminat recent (și care mi-a plăcut - recenzia mea o găsiți aici).

6| De la romantism la dragoste perfectă ♥ O carte care a început bine și, până la final, a devenit pur și simplu perfectă.

Deși nu am un roman preferat, nu pot să nu aleg Copiii timpului. Primele capitole mi s-au părut superbe, iar restul cărții a fost din ce în ce mai minunat. Am iubit fiecare pagină! Vă recomand cu drag romanul, e extraordinar de bun! (Recenzia mea o găsiți aici).

7| Întâlnire romantică ♥ Cum arată locul ideal unde ai vrea să-ți duci cartea pentru a te putea bucura de ea?

Ador să citesc pe canapea, mi se pare un loc perfect. E suficient de relaxant cât să mă pot bucura de carte fără alte distrageri și totuși e un loc mai „alert” decât patul, unde risc să adorm dacă sunt obosită, indiferent cât de captivantă e cartea pe care o citesc.

8| Citatul de dragoste preferat ♥ Care e citatul tău preferat despre dragoste și din ce carte este?

“Love is not the absence of logic
but logic examined and recalculated
heated and curved to fit
inside the contours of the heart”

Este o poezie din cartea E ușor să te iubesc a Tammarei Webber, poezie care mi s-a părut superbă atunci când am citit-o prima dată și care mi se pare și astăzi o definiție perfectă a dragostei.