#3cărți de citit în februarie

Nu am fost niciodată imună la marketing, nici măcar atunci când e vorba de obiceiurile mele de lectură. Prin urmare, obișnuiam ca în februarie să citesc o carte din zona romance, ca să pot scrie despre ea de Valentine’s Day sau de Dragobete. Însă acum câțiva ani am început propria mea poveste de dragoste și de-atunci nu prea mă mai conving romanele siropoase în care el și ea depășesc toate obstacolele cu un sărut. Dragostea e faină, dar nu mai cred în finaluri fericite, ci cred că fiecare zi trebuie luată pas cu pas și că trebuie să-ți creezi propria fericire de fiecare dată.

Totuși, încă îmi place să citesc despre dragostea adolescentină, cea în care lucrurile sunt încă simple și vrei doar să te lași purtat de val. Așa că am decis să respect tematica lunii februarie și să citesc #3cărți pentru adolescenți. Dar pentru că prefer să rămân în zona SF&F, am ales să citesc povești fantastice.

Însă luna aceasta nu eram foarte hotărâtă în privința titlurilor. Știam că vreau să citesc Regatul spinilor și al trandafirilor, dar mai am în bibliotecă destul de multe romane fantastice pentru tineri pe care vreau să le citesc și mi-a fost greu să aleg. Așa că n-am făcut-o eu, ci v-am cerut ajutorul: weekend-ul trecut am postat două sondaje pe Instastory și aceia dintre voi care mă urmăresc acolo au ales pentru mine Prințul nemilos și Frăția corbilor.


Regatul spinilor și al trandafirilor

Am decis să citesc acest roman pentru că mi l-a recomandat Ioana și pentru că tot #bookstagramul românesc suspină după Rhysand. Am început deja lectura și deocamdată nu prea mă omor după tip, dar am înțeles că abia în volumul al doilea o să devină super-adorabil. Citim, vedem, momentan povestea m-a făcut foarte curioasă, așa că abia aștept să văd ce se mai întâmplă.

Detalii despre carte aici.

 

Prințul nemilos

Vreau să citesc romanul acesta de când a apărut și mă bucur că oamenii de pe Instagram l-au votat. Mulți din bloggerii pe care îi urmăresc au citit deja cartea și le-a plăcut, așa că vine cu recomandări serioase și sper sincer să nu mă dezamăgească. Am citit câteva capitole din ea zilele trecute (nerăbdarea asta!) și are potențial.

Detalii despre carte aici.

 

Frăția corbilor

Momentul mărturisirilor ușor jenante: deși nu cred că ar trebui să judecăm o carte după copertă, nici eu nu-mi ascult mereu sfaturile și cumpăr ocazional romane doar pentru că arată bine. Așa stau lucrurile și cu această carte, despre care nu știu mai nimic, dar care arată splendid! Totuși, am citit primele două volume ale seriei Lupii din Mercy Falls, serie semnată de aceeași autoare, și îmi amintesc că mi-au plăcut. Prin urmare, n-am prea mari emoții în privința conținutului, chiar dacă a fost coperta cea care m-a cucerit :)

Detalii despre carte aici.


Tu ce citești în februarie?