#3cărți de citit în septembrie

Pentru prima dată în mulți ani, luna trecută n-am citit nicio carte. Am terminat Urzeala tronurilor, dar o începusem în iulie. Am început Acum mă înalț, dar n-am citit nici jumătate. Deci n-am ajuns nici pe departe la obiectivul meu de a citi #3cărți pe lună.

Totuși, sper ca în septembrie să recuperez. Până vineri, plănuiesc să termin romanul început, ca să-i pot scrie o recenzie pe blog (a trecut cam mult timp de la ultima). Apoi, pentru septembrie am decis să aleg #3cărți care vin la pachet cu un plus de motivație. Fiecare dintre ele are în spate un pretext clar pentru care trebuie să se regăsească pe lista mea de lecturi de luna asta și sper că acest lucru mă va ajuta să-mi intru din nou în ritm (n-am să zic „să mă scoată din reading slump”, pentru că refuz să cred că trec printr-unul).

 

Imperiul de sticlă de Cătălina Fometici

Acest roman este cel despre care vom scrie luna aceasta la Blogosfera SF&F, așa că e evident că vreau să-l citesc. În plus, cred că o să-mi placă. Am mai citit un volum de povestiri al autoarei, Câinii diavolului, care mi s-a părut fain și cred că acest roman are o premiză interesantă (pe care o puteți citi aici). De asemenea, e o carte destul de micuță, așadar am șanse mari s-o termin la timp.

 

IT de Stephen King

Asta nu-i deloc o carte micuță. În plus, e horror, gen de care mă cam feresc. Prin urmare, nu prea ar trebui să se regăsească pe vreo listă de titluri care să-mi redeschidă apetitul pentru citit. Și totuși, e cartea despre care vom discuta luna asta la clubul de lectură Nemira, care mi-a lipsit mult peste vară, așa că abia aștept s-o citesc și abia aștept să vorbim despre ea <3

 

Sub un cer sângeriu de Mark Sullivan

Din nou o carte pentru un club de lectură, de data asta pentru Nordic Noir. Ultima carte despre perioada nazistă pe care am citit-o a fost Hoțul de cărți și a trecut mult timp de-atunci (dacă vreți să citiți o recenzie pe care am scris-o acum 6-7 ani, o găsiți aici). În plus, acțiunea acestui roman se desfășoară în Italia, nu în Germania, ceea ce mă intrigă destul de mult.

 

Acestea sunt cele #3cărți pe care sper să le citesc până la finalul lunii. Fiecare vine cu un plus de motivație și cu un deadline, așa că e o listă care sper să mă ajute să mă mobilizez.

Voi cât de mult ați reușit să citiți vara asta? Și cu ce titluri plănuiți să întâmpinați toamna?