#3evenimente de adăugat în calendar

După cum scriam aseară pe Facebook, eu cred că toamna începe cu adevărat o dată cu primul eveniment literar, care pentru mine a avut loc ieri. În cadrul librăriei Mihai Eminescu, autorii Tritonic ne-au spus câteva cuvinte despre cele mai recente apariții, dar și despre planurile lor pentru restul anului (fanii Stăpânului castelului vor avea parte de o surpriză plăcută cât de curând!).

Și pentru că ieri mi-am dat seama cât de mult mi-au lipsit astfel de întâlniri, dar și pentru că sunt un fan al evenimentelor literare, m-am gândit să vă recomand trei astfel de ocazii de a cunoaște autori faini și de a descoperi oameni pasionați de lectură. Am ales evenimente care au loc în București, deoarece prin capitală îmi fac eu veacul (și poate chiar ne întâlnim acolo!)

 

Sci+Fi Fest - 15&16 septembrie - Biblioteca Națională

Este a treia ediție a unui festival de știință și SF organizat de revista Știință și Tehnică. Evenimentul adună la un loc pasionați de automobile, inovatori, oameni de știință, dar și autori și cititori de science-fiction. De asemenea, e un eveniment care cuprinde expoziții interactive pentru toate vârstele :) (mai multe detalii găsiți aici)

 
scififest2018.jpg
 
 

Clubul de lectură Nemira #62 - 24 septembrie, ora 19:00 - Mansarda librăriei Cărturești Verona

Dacă nu ați participat niciodată până acum la un club de lectură, mai aveți 10 zile să (re)citiți IT. Nu de alta, dar e musai să veniți să discutăm despre volumul lui Stephen King!

Serios vorbind, un club de lectură e o experiență care o să vă ajute să realizați cât de diferit pot percepe mai mulți oameni aceeași carte, o să vă motiveze să citiți măcar o carte pe lună și o să vă determine să ieșiți din zona voastră de confort literar (cum fac eu luna asta, citind o carte horror, deși m-am ferit multă vreme de acest gen). Așadar, haideți să ne vedem luni, 24 septembrie în mansarda de la Cărturești! (mai multe detalii găsiți aici).

 
 
 

Întâlnire cu Anna Todd - 7 octombrie, ora 16:00 - Cărturești Carusel

Dacă sunteți fani ai seriei After sau dacă vreți să vedeți un autor străin venit în vizită în România, atunci acest eveniment e exact ceea ce vă trebuie! Anna Todd va discuta despre cărțile ei și va lansa un nou volum, Cele mai strălucitoare stele, așadar și dacă nu ați mai citit nimic semnat de ea, veți avea ocazia să descoperiți o serie nouă! (mai multe detalii găsiți aici)

 
 
 

Așadar, acestea ar fi recomandările mele de evenimente din București. Totuși, deși eu locuiesc în capitală, îmi ajung la urechi și vești de prin alte orașe, așa că vă recomand și festivalul de carte SF&F AntareSFest, care va avea loc la Brașov la începutul lunii octombrie (detalii aici). De asemenea, tot în prima săptămână din octombrie se desfășoară și FILIT, la Iași (detalii aici).