Jurnal: IP Workshop 2018

diary.JPG

De câțiva ani, am descoperit locul ideal pentru verile mele: școala de vară IP Workshop. Durează două săptămâni, are loc undeva lângă Tîrgu Mureș (căminele sunt de vis, iar zona e superbă și foarte liniștită) și pleci de-acolo cu amintiri pentru un an întreg. Plus cunoștințe noi (în ambele sensuri: și prieteni buni, și informații utile).

Deși este o școală de vară axată pe domeniul IT, au cursuri pentru toate nivelurile, de la începători la avansați. În plus, cursurile se desfășoară doar în prima săptămână. În cea de-a doua jumătate a taberei, participanții lucrează în echipe ca să creeze un proiect de la zero (de la Smart Homes la sisteme pentru automatizarea traficului).

Bineînțeles, profesorii sunt în continuare acolo ca să ne ajute, dar înveți mult mai ușor și mai bine atunci când lucrezi la ceva practic. În plus, ai la dispoziție o grămadă de echipamente faine, de la o imprimantă 3D la roboți și plăcuțe de dezvoltare.

Anul acesta, eu am participat (în sfârșit!) la cursul de web design, unde am învățat despre toate minunile pe care le poate face Photoshop-ul pentru un site. Și sunt incredibil de multe, nu-l foloseam nici pe departe la capacitate maximă! Așa că mi-am petrecut a doua săptămână lucrând la propriul proiect: blogul meu! M-am jucat cu câteva idei noi de logo-uri, am modificat fontul ilizibil pe care îl foloseam pentru titluri și am mai lucrat la o serie de surprize pe care le veți descoperi în lunile următoare.

Bineînțeles, nu e totul doar despre muncă: avem excursii faine și petreceri în fiecare seară, de la clasicele Just Dance Party și până la competiții de inginerie... ingenioasă (ați construit vreodată o barcă din hârtie care trebuie să poată ține pahare cu pietre?). Pe scurt, sunt două săptămâni de neuitat!

Singurul dezavantaj al taberei e că e atât de faină, încât nu mi-a mai rămas deloc timp pentru citit, cu atât mai puțin pentru scris articole. Până și contul meu de Instagram a fost destul de neglijat, cu excepția câte unui story ocazional... care oricum n-avea legătură cu cărțile. Însă nu regret nicio secundă, pentru că am învățat lucruri noi și foarte utile, am cunoscut niște oameni extraordinari, am râs, am dansat, am cântat (ceea ce poate n-a fost prea plăcut pentru cei din jur, dar a fost amuzant) și m-am simțit perfect. Mi-am amintit de taberele din copilărie și mi-am reîncărcat bateriile pentru tot restul anului.

Totuși, deși regret că s-a terminat, mă bucur să fiu acasă, pentru că m-am întors și cu o serie de idei de articole și de proiecte faine, dar și cu chef de citit. În plus, vine toamna, ceea ce înseamnă că iar mi se va umple agenda de evenimente literare și biblioteca de noi apariții... Așa că abia aștept!