#3cărți de citit în august

Pentru mine, luna august este luna concediilor. Scriu acest articol de la mare, urmează să plec curând într-o tabără de vară... Relaxarea e cuvântul cheie.

De aceea, e luna în care am cel mai mult timp pentru mine, timp pentru introspecție și pentru făcut planuri de viitor.  E luna în care, mai mult ca oricând, încerc să mă regăsesc, să-mi încarc bateriile pentru anul care vine... și să-mi încarc corpul cu soare, pentru că vine iarna.

Prin urmare, luna asta mi-am propus câteva țeluri destul de ambițioase. Și am ales să citesc - și să vă propun și vouă - #3cărți care să ilustreze această idee.

 

Urzeala tronurilor de George RR Martin

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă aflu în plin sevraj. Iubesc Westerosul încă din 2009, de când am descoperit universul acesta genial. Și deși bănuiesc că nu vom citi finalul Cântecului de Gheață și Foc prea curând, măcar serialul mă ajuta să suport așteptarea volumului 6. Însă pentru că anul acesta nu am avut parte de un sezon nou, mi-am propus să recitesc cele cinci volume deja apărute. Planul era să le termin în timpul concediului de la mare, dar mai stau pe litoral doar două zile și n-am terminat nici măcar două volume, așa că probabil saga recitirii mele se va prelungi până spre finalul anului.

Detalii despre carte aici.

 

Acum mă înalț de Kiersten White

De-a lungul timpului, nu am citit mai deloc romane istorice pentru că am preferat să aflu poveștile altor lumi, chiar dacă erau inventate. Totuși, această serie e cumva o combinație între cele două, fiind o istorie alternativă, în care fiica lui Vlad Țepeș luptă pentru pământurile ei. Da, e o serie cu câteva clișee ale genului Young Adult, printre care un triunghi amoros (mai interesant decât media, dar tot enervant), dar primul volum mi s-a părut suficient de captivant cât să vreau să citesc mai departe. Și mi-a plăcut mult protagonista, m-au impresionat patriotismul și ambiția ei.

Detalii despre carte aici.

 

Bani. Muncă. Timp liber de Elena Vlădăreanu

Ultima poezie pe care am citit-o a fost în liceu, pentru că trebuia studiată pentru BAC. Altfel, eu am o relație de distanțare politicoasă față de versuri: eu mă feresc de ele și ele nu mă pun să le interpretez. Evident, respingerea mea e cauzată de sistemul nostru de învățământ, care te punea să ghicești ce a vrut poetul să spună. Pentru că, evident, o poezie despre o albină nu e despre o albină, nu nu nu, albina e sufletul poetului, desigur... Mi-a luat mult timp să realizez că nu mai trebuie să ghicesc ce vrea autorul să spună, acum că am terminat cu școala, așa că mi-am propus să aflu dacă n-aș putea, totuși, să mă bucur și de lectura unui volum de poezie.

Detalii despre carte aici.

Voi ce v-ați propus să citiți luna asta? Și mergeți undeva frumos în concediu în august?