5 ani de jurnal

PSX_20180727_105546.jpg

S-au mai scurs 365 de zile de blog și cred că acestea au fost cele mai bogate de până acum. Bogate în experiențe, în lecții, chiar și în cărți. Și, ca întotdeauna, bogate în oameni faini.

Cu un an în urmă, am luat decizia de a-mi muta blogul pe un domeniu personal, lucru care m-a entuziasmat peste măsură. Așa că am profitat de tot acest avânt dat de entuziasm ca să devin puțin mai serioasă în ceea ce fac. A fost un an în care am încercat să-mi cimentez cunoștințele, să devin puțin mai riguroasă.

Uneori mi-a ieșit, alteori nu, dar din fiecare experiență am învățat câte ceva care mă face un blogger de carte puțin mai bun. Și asta mi-am și dorit: anul acesta mi-am propus să cresc pe toate planurile, mai ales cele personale.

Iar blogul, pentru mine, este unul dintre cele mai personale lucruri. Este locul unde toate fricile și ezitările dispar, unde mă pot lansa în discuții pasionate despre fiecare carte citită, unde pot schimba impresii și păreri cu alți iubitori de carte, unde nu mi-e jenă să vă spamez cu recomandări și cu imbolduri de a citi romanele care mi-au schimba viața. Pentru că asta fac cărțile: ne schimbă. Și aici e locul unde mă adresez celor care, la fel ca mine, știu acest lucru.

Așa că vreau să vă mulțumesc. Și pentru că-mi citiți articolele, dar mai ales pentru că sunteți cititori. Pentru că știți ce forță se ascunde în cuvinte și pentru că vă place să vă umpleți viața cu ele. La mulți ani blogului și la multe, multe cărți faine nouă, tuturor celor care citim.

 
good-book.png