#3cărți de citit în iulie

În sfârșit a venit vara. Unii dintre voi deja au scăpat de stresul examenelor, alții abia au terminat cu BAC-ul și se gândesc la admitere. Însă vremea de afară n-are cum să nu ne îmbie la niște leneveală la umbră, cu o carte în mână.

Tocmai de aceea, mi-am propus ca luna asta să citesc (măcar) trei romane cu subiecte cât mai captivante, ca să mă pot detașa de realitatea cotidiană. Vreau ca în iulie să mă pierd prin povești și să nu simt cum trece timpul. Nu de alta, dar abia aștept luna august, când o să plec în sfârșit în concediu :)

Așadar, eu luna asta mi-am propus să citesc (și să vă recomand):

Bad Romance de Heather Demetrios (Herg Benet)

Știți poveștile acelea de dragoste în care un el sexy, puternic și bogat se îndrăgostește de o ea care se consideră banală? Apoi el o urmărește pe ascuns, îi zice că nu poate trăi fără ea, o desparte de prietenii ei... ca-n Creatura, spre exemplu? Bad Romance spune o astfel de poveste, dar aici relația dintre el și ea nu e prezentată ca fiind idealul oricărei femei, ci un coșmar din care nu poți scăpa - ceea ce și este. De aceea, abia aștept să văd cum e scrisă o carte așa faină <3. În plus, după ce am citit ce a scris Dede despre roman, mi-a fost foarte clar că o să-mi placă să urăsc protagonistul poveștii.

Detalii despre carte aici.

 

Puterea de Naomi Alderman (Storia Books)

Tot ce știu despre această carte este premiza (și faptul că i-a plăcut Simonei): fetele capătă o putere nimicitoare, care răstoarnă echilibrul lumii. Și nu pot să nu fiu curioasă cum ar arăta lumea dacă femeile n-ar mai fi „sexul slab” ci, dimpotrivă, de neoprit. În plus, e o carte lăudată de Margaret Atwood, care a scris Povestea slujitoarei, cel mai înfiorător roman distopic pe care l-am citit vreodată.

Detalii despre carte aici.

 

Cititoarea de Traci Chee (Young Art)

Având în vedere rezumatul de pe coperta a 4-a și colecția în care e încadrată cartea, nu mă aștept la o lectură foarte dificilă, ci la o poveste simpluță și simpatică. Totuși s-ar putea să mă înșel, există cărți pentru copii care m-au suprins. Oricum, ideea unei societăți în care cărțile sunt ceva miraculos și periculos îmi place, așa că eu cred că o să mă bucur de acest roman.

Detalii despre carte aici.

 

Așadar, am plecat la drum cu ideea de a găsi #3cărți captivante și mi-am dat seama că am ales trei romane cu protagoniste puternice. Prin urmare, luna asta pare să fie despre #girlpower :)

Voi ce vreți să citiți în iulie? Aveți un plan de lectură? Vă tentează vreuna din cărțile alese de mine?