Jurnal de bord: lansare în 5...

...zile!

Peste cinci zile, pe 24-25 martie are loc târgul de carte SF&F Final Frontier, evenimentul meu preferat din fiecare an. Bine, cred că e corect din partea mea să menționez că sunt voluntar în echipa de organizare, așa că nu pot fi obiectivă. Dar fac voluntariat la târg doar pentru că îl iubesc încă de acum 5 ani, când am participat pentru prima dată.

 
afis-final-frontier-editia-7
 

De aceea, am să încerc să surprind mai jos toate lucrurile care m-au captivat de-a lungul timpului și care m-au convins să nu ratez nicio ediție:

  1. E o atmosferă mai plăcută decât la Gaudeamus sau la Bookfest pentru că fiind un târg mai mic, nu trebuie să duci o luptă constantă pentru spațiu sau oxigen. Prin urmare, e o ocazie numai bună să interacționezi relaxat cu scriitori, editori sau oameni pasionați de aceleași cărți ca tine.

  2. E mai cuprinzător decât un târg convențional, deoarece aduce la un loc nu numai cărțile celor mai importante edituri de gen, dar și benzi desenate, figurine, board-games și diverse grupuri cum ar fi Societatea Tolkien din România sau 501st Legion – Romanian Outpost.

  3. Nu e un târg de carte la care vii, iei câteva cărți (sau un rucsac plin, sau un portbagaj de cărți, fiecare după gust) și pleci. De-a lungul celor două zile, ai o listă întreagă de evenimente unde poți afla cam tot ce e nou în zona SF&F din România și poți asista la dezbateri inedite. Personal, vă recomand discuția cu #booktuberii de sâmbătă de la 14:30 moderată de însuși Chinezu'. De asemenea, cred că o să vă placă cele două evenimente speculative, unul despre viitor sâmbătă de la 12:00 și unul despre drumul spre Marte și despre colonizarea planetei, care are loc duminică de la 14:00. Și, desigur, abia aștept Clubul de lectură Nemira de duminică de la 17:00, unde discutăm despre Wild Cards, cea mai faină antologie care a existat vreodată și o carte pe care am iubit-o ♥

  4. Avem ateliere potrivite pentru toate gusturile și vârstele: de la ateliere de desen cu fantasticul Vlady la ateliere de astronomie, de la ponturi despre publicarea peste hotare la ateliere de limbă elfă sau despre animeuri. Sigur vei găsi ceva frumos de învățat în weekend.

  5. E pur și simplu un loc unde poți să-ți dezlănțui inner geek-ul, unde sunt oameni de prin toate fandomurile, unii chiar îmbrăcați în personajele lor preferate (și ca să sărbătorim acest lucru, anul acesta avem prima ediție a concursului de cosplay!). În plus, dacă ești un scriitor la început de drum, e locul perfect de unde să „furi” meserie, dar și unde să faci cunoștință cu oamenii care publică autori români.

Așadar, dacă vrei să petreci două zile printre noi, marțienii iubitori de povești fantastice, te așteptăm în weekend la Universitatea Dimitrie Cantemir între orele 11:00 și 19:00. Și, ca să fii la curent cu ultimele știri, poți da join la evenimentul de pe Facebook.