Book Haul - Gaudeamus

A trecut și Gaudeamusul de anul acesta, și-am rămas fără poze noi în telefon (serios, toată lumea are zeci de poze de la târg, numai eu am apărut doar în fotografiile altora, prea entuziasmată să-mi amintesc că ar fi fain să fac poze cu oamenii), cu o grămadă de amintiri minunate, cu prieteni noi și reîntâlniri cu amici și, normal, cu un teanc de cărți.

Inițial, mă gândeam să vă spun câteva cuvinte despre fiecare volum și motivele care au stat în spatele achizițiilor mele, dar ar fi ieșit un articol destul de lung și de repetitiv. Majoritatea cărților le-am luat pur și simplu pentru că sunt noutăți apărute la niște edituri care mi-au câștigat încrederea sau sunt romanele unor autori pe care îi apreciez :)

Desigur, ar fi și argumentul prețurilor. Din fericire pentru mine, m-am putut încadra lejer în bugetul pentru târg, așa că n-a trebuit să fac alegeri dureroase. Totuși, asta se întâmplă doar pentru că îmi plănuiesc bugetul știind cam la ce prețuri să mă aștept. Am mai discutat despre cum nu reducerile sunt miza acestor evenimente, ci aducerea tuturor pasionaților și creatorilor de carte la un loc. Așa că știam că prețurile vor fi cele normale, de producător, fără reduceri apocaliptice și de neratat (deși au existat reduceri, chiar bune). Dar eu ador să cumpăr cărți la târguri, indiferent de cât de puțin sunt tăiate prețurile (asta e valabil doar de când sunt angajată, în facultate trăgeam de fiecare leu ca să cumpăr cât mai mult material de citit).

Am și un argumentul destul de obiectiv: cărțile de la Gaudeamus care m-au interesat pe mine sunt noutăți. O parte nici măcar nu sunt încă disponibile online, iar celelalte sunt destul de noi, așa că nu prea au reduceri mari. În plus, dacă le-aș fi comandat online ar fi trebuit să aștept curierul să mi le aducă, pe când de la târg am plecat cu ele direct acasă <3

Revenind la book haul, mai jos am pus copertele tuturor volumelor cărora va trebui să le găsesc loc în bibliotecă. Unele imagini au link-uri care vă vor duce pe site-uri de unde pot fi cumpărate cărțile, altele încă nu sunt disponibile pentru comenzi. Și pentru că habar n-am ce să citesc după ce termin romanul pe care l-am început înainte de târg (Pădurea întunecată), te invit pe Facebook să-mi dai o mână de ajutor ;)

Desigur, târgul n-a fost numai o ocazie să-mi aprovizionez biblioteca, ci motivul principal pentru care am mers a fost să-mi reîntâlnesc o serie de prieteni, autori, editori și cititori, dar și să cunosc lume nouă. Mi-am petrecut câteva seri plecând de la Gaudeamus și ieșind în oraș cu niște oameni minunați, dar preferata mea a fost seara de vineri, când am organizat o mică „ieșeală” la Bohemia Tea House, alături de niște fete foarte faine. Andreea, Ioana, Iulia, Dumitrița, Leontina, Tigruț, Dede, Teo, mă bucur că ați acceptat invitația mea și sper că v-ați simțit la fel de bine ca mine! Abia aștept să vă revăd și abia aștept următorul târg de carte (dar și vacanța de Crăciun, când probabil voi citi cea mai mare parte din romanele cumpărate <3)