#3cărți de neratat la Gaudeamus

Disclaimer: am de gând să-mi cumpăr mult mai mult de #3cărți de la Gaudeamus. Și știu că probabil și voi aveți planuri mari și o listă destul de clară.

Prin urmare, nu cred că nu vă pot ispiti cu toate titlurile care mi-au făcut mie cu ochiul, așa că am ales doar trei pe care vreau să vi le prezint. Toate sunt semnate de autori români pe care îi puteți întâlni la târg.

Totuși, înainte să vă vorbesc despre titlurile din lista mea, vreau să vă invit să-mi spuneți și voi în comentarii trei volume pe care abia așteptați să le cumpărați de la Gaudeamus. Poate mă ispitiți și voi pe mine ;)

 

Bezna de Flavius Ardelean

Nu pot spune că am un autor preferat, pentru că există mulți scriitori pe care îi admir din motive foarte diferite, așa că nu-i pot compara între ei. Totuși, pe Flavius nu-l pot compara cu nimeni. Are un stil fabulos de a te purta prin meandrele cuvintelor și, simultan, prin meandrele tale. Citindu-l am simțit că uneori, cărțile lui sunt oglinzi în care regăseam părți pierdute din mine. În plus, are o imaginație incredibilă - bolnavă, dar incredibilă. Imaginile din cărțile lui se vor lipi de voi și n-o să vă mai dea pace.

Așadar, sunt extrem de nerăbdătoare să citesc un roman scris de el pentru un public mult mai tânăr. Nu-mi pot imagina cum se poate adapta stilul lui la această categorie de vârstă, dar abia aștept să aflu :)

 
coperta_gemini_vol3.jpg

Ops Files: Intelligenex (Gemini #3) de Monica Ramirez

Deși n-am citit niciun volum din serie, abia aștept încheierea trilogiei Gemini, ca să o pot citi pe toată, fără pauze. Nu de alta, dar seria Alina Marinescu m-a învățat că Monica știe cum să încheie o carte în așa fel încât să numeri zilele până când apare continuarea.

De aceea n-am mai riscat de data asta, ci am decis să aștept. Însă pot vă recomand cu încredere seria pentru că știu cât de pline de acțiune și de întorsături de situație sunt romanele Monicăi. În plus, câteva fete (ale căror identități trebuie să rămână secrete) au citit deja primele volume și m-au asigurat că sunt geniale!

 
coperta_flamura_neagra.jpg

Flamura neagră (Cronicile Kanjerilor #1) de Miloș Dumbraci

Mi-a plăcut mult volumul de povestiri al lui Dumbraci, ceea ce m-a făcut foarte curioasă cu privire la roman. În plus, e bazat pe Piele de Fier, o povestire pe care o găsiți pe blogul lui, dacă vreți să vă faceți o idee mai clară despre subiectul romanului.

Pe mine m-a intrigat, așa că abia aștept să citesc cartea :)

 

Bonus (pentru că nu e deloc ușor să alegi doar 3 cărți dintr-un wishlist mult mai mare): Vă recomand să căutați prin târg Camera 66(6) și Singurătatea singularității. Primul este un roman care spune povestea a 6 tineri care locuiesc într-o cameră de cămin din Cluj. Eu una am făcut facultatea în orașul în care am crescut, așa că n-am avut niciodată parte de experiența trăitului la cămin și cumva sunt curioasă cum e, așa că m-a atras cartea. Iar Singurătatea singularității este cel mai recent volum semnat de Alexandru Lamba, ale cărui cărți le-am adorat până acum, așa că dacă vă place SF-ul, n-o ratați!

Abia aștept târgul și sper să ne vedem acolo în număr cât mai mare. Dacă dați de mine, salutați-mă, mi-ar face mare plăcere să stăm de vorbă :D (sunt șanse mari să mă găsiți sâmbătă, când au loc lansările cărților SF&F, lansări pe care le-am centralizat aici)