Leapșa spontană

leapsa-spontana.png

Am primit recent leapșa asta de la Dede (Praf de stele). Inițial, nu avea niciun nume, dar am vrut eu să-i dau unul, pentru că mi s-a părut simpatică. Majoritatea întrebărilor îți cer să scrii primul titlu care îți trece prin minte, așa că toate cărțile care vor fi menționate trebuie să fi fost cu adevărat memorabile, nu? De aceea, înainte de a începe, aș vreau să aflu ce cărți memorabile au citit recent Teo (Fata din bibliotecă), Andreea Pandelea și Maria (Everything and Anything), către care pasez leapșa.

1. Scrie primul personaj care îți trece prin minte și din ce carte vine.

Lada din Și mă întunec. Genială puștoaica, foarte feroce, foarte patriotă. Uneori prea feroce, nu mi-a plăcut mereu de ea, dar am admirat-o pentru ceea ce a reușit să facă. (recenzia cărții o găsiți aici)

2. Scrie primul titlu de carte care îți trece prin minte.

Copiii timpului. Best. Book. Ei, n-am să zic ever, dar clar cel mai bun roman pe care l-am citit anul acesta. Citiți-l, serios. N-o să vă mai uitați la păianjeni în același mod. (recenzia cărții o găsiți aici)

3. Scrie primul autor care îți vine în minte.

George RR Martin. Care scoate o carte nouă anul acesta. Încerc pe cât pot să mă abțin să vorbesc despre ea, dar entuziasmul meu a depășit orice limită <3

4. Scrie titlul ultimei cărți citite.

De veghe între lumi. Pe care v-o recomand, mi-a plăcut mult ideea romanului. (recenzia cărții o găsiți aici)

5. Scrie personajul favorit din cartea de la numărul 4 și caracterizează-l într-un cuvânt.

Martha. Cerebrală. (și memorabilă, genială, simpatică și o prietenă extraordinară)

6. Scrie titlul unei cărți pe care ai vrea să o citești.

Bezna de Flavius Ardelean. Pentru că nu pot să-mi imaginez cum ar arăta o carte pentru copii/tineri scrisă de el. Așa că vreau să văd :)

7. Scrie unul din lucrurile pe care ai vrea să le realizezi toamna asta.

Am în plan de vreun an de zile o serie de articole despre ce înseamnă să fii blogger de carte, ce ar trebui să faci și ce nu, sfaturi și ponturi… Sper ca toamna asta să le și scriu :))