Jurnal: Un weekend handmade

vulpita-lemn-i-wood-be

În ultimele săptămâni, am avut o perioadă mai neplăcută, în care mi-a fost destul de greu să-mi fac timp sau să-mi găsesc energie pentru a avea grijă de mine. Tocmai de aceea am decis să-mi dedic un weekend în care să încerc să mă regăsesc și să-mi reîncarc bateriile. Să-mi eliberez programul a fost mult mai ușor decât credeam, în schimb a fost o provocare să descopăr activități pe care să le fac.

M-am gândit inițial să stau acasă să citesc, dar parcă voiam să ies cumva din rutină și, mai ales, voiam să nu rămân în casă. (Am și citit, desigur, dar seara). Din fericire, am găsit două evenimente care să-mi ofere tot ce aveam nevoie: ieșitul din casă, interacțiunea cu niște oameni faini și ocazia de a face ceva cu propriile mâini. Așa că am avut un weekend exact cum mi-am dorit. Evenimentele la care am participat se repetă din când în când, așa că dacă o să vă placă ceea ce vă povestesc, vă încurajez să participați și voi :)

fulg-zapada-hartie

Sâmbătă, mi-am început ziua la Creative Open Doors, adică în vizită în atelierul I Wood Be. Am descoperit agendele lor la un târg de mărțișor și m-am îndrăgostit de ele, așa că abia așteptam să vizitez locul unde sunt create. Spațiul de lucru este împărțit și cu alți creatori și, pe lângă turul locului, fetele au organizat și câteva ateliere unde am avut ocazia să devenim și noi creatori pentru câteva ore. Eu am participat la atelierul de pictură pe lemn (în urma căruia m-am ales cu broșa din poza de mai sus) și la atelierul de făcut fulgi de zăpadă din hârtie (de unde am plecat cu un fulguloi superb, mulțumesc Monica, aka Fata cu flori de hârtie pentru ajutor). După, a mai avut loc și un atelier de creat agende, dar n-am putut rămâne. Data viitoare, însă, o să mă asigur că nu-l ratez.

Pentru mine, a fost o experiență minunată, pentru că a fost prima dată în mulți ani când am participat la un eveniment unde nu cunoșteam pe nimeni dinainte. Am descoperit persoane faine, care creează lucruri superbe și care abia așteaptă să te învețe și pe tine cum să faci la rândul tău câteva lucrușoare drăguțe. De asemenea, m-au relaxat foarte mult pictura, decupatul și lipitul foilor. Sunt convinsă că dacă ai de realizat sute de bucăți, efectul liniștitor nu mai e același, dar se vede că oamenii pun pasiune în tot ceea ce fac și atmosfera a fost ideală.

Duminică, am vizitat un alt spațiu de lucru: Nod Makerspace, un hub al creatorilor. Aici am participat la un crash-course de croitorie, unde am venit fără să am habar ce e un tipar și cum se folosește o mașină de cusut și am plecat cu o fustă conică destul de decentă pentru o primă încercare. Am măsurat, desenat, decupat și cusut, am învățat cum se atașează un fermoar și cum să lucrezi astfel încât cusăturile să-ți iasă drepte… Și, din nou, m-am relaxat având ocazia să fac ceva cu mâinile. În plus, acum abia aștept să împrumut mașina de cusut a părinților mei și să-mi scurtez singură perdelele :)

Așadar, a fost un weekend în care am învățat să creez lucruri noi, în care am descoperit oameni care fac lucruri geniale și am vizitat spații unde se organizează evenimente minunate. Dacă vreți să vizitați și voi atelierul I Wood Be, urmăriți-le pagina de facebook ca să fiți la curent cu evenimentele organizate de ei (și ca să vedeți superbitățile pe care le creează) și dacă vă interesează să aflați mai multe despre cum se fac hainele, atunci vă las aici un link spre un eveniment mai amplu, în care veți învăța mai multe despre croitorie.

Vouă ce activități handmade vă fac plăcere?