#3cărți de citit în octombrie

Octombrie este luna în care toamna își intră în drepturi și lumea devine mai rece, mai gri și mai întunecată. Bine, eu scriu asta în timp ce încerc să mă feresc de soarele care îmi strălucește în monitor în ciuda perdelei, așa că nu întotdeauna clișeele se potrivesc și în realitate. Totuși, luna aceasta am decis să intru în atmosfera de toamnă cu ajutorul a #3cărți în care predomină misterul, magia, ceața, întunericul, necunoscutul.

 

De veghe între lumi de Marisha Pessl

Încă de când am văzut prima dată descrierea cărții, am fost nerăbdătoare s-o citesc. Romanul spune povestea a cinci tineri care rămân blocați într-o buclă temporală. Bucla poate fi spartă, dar doar unul dintre ei poate supraviețui.

Deja am început să o citesc și m-a captivat de la primele pagini. Am citit de dimineață câteva capitole în metrou și abia aștept să aflu mai multe despre cei cinci, dar și despre ce s-a întâmplat cu Jim, amicul lor care a murit cu un an în urmă.

Detalii despre carte aici.

 

Dorothy trebuie să moară de Danielle Paige

Știm cu toții povestea lui Dorothy, tânăra dusă de o tornadă în ținutul Oz, pe care l-a salvat de cele două vrăjitoare rele, dar și de vrăjitorul impostor de pe tron. În acest roman, o altă fată ajunge în același loc magic, dar descoperă că Dorothy a devenit o tirană, iar Oz nu mai e nici pe departe un tărâm de vis.

Luna trecută am citit nuvela Nicăieri nu e ca-n Oz, care e un prequel al romanului acesta. Mi-a plăcut mult povestioara, m-a impresionat cu multitudinea de detalii despre Oz pe care nu le știusem, așa că sunt foarte curioasă cum o să mi se pară romanul.

Detalii despre carte aici.

 

Pădurea întunecată de Liu Cixin

OMG, a apărut volumul doi! Am iubit Problema celor trei corpuri și abia aștept să văd ce se întâmplă mai departe, acum că extratereștrii sunt în drum spre Terra. Descrierea acestui roman vorbește despre emisari ai lor care sunt deja pe Pământ, așa că vă dați seama că abia aștept să aflu cum ar putea arăta un contact între specii. Hard SF, here i come!

Detalii despre carte aici.

 

Cam așa va arăta pentru mine octombrie din punct de vedere literar.

Voi ce vă propuneți să citiți luna asta? Vă face cu ochiul vreun volum din cele trei?