Concurs: Carte vs Film

Pentru că mâine e 1 martie, care se întâmplă să fie sărbătoarea mea preferată, mi-am petrecut weekend-ul pe la niște muzee din București care au organizat târguri de mărțișor. Din punctul meu de vedere, nu există nimic mai fain decât venirea primăverii. Așa că în timp ce încercam să aleg ceva drăguț și simbolic pentru persoanele dragi mie, mi-am dat seama că vreau să vă ofer ceva și vouă, cititorilor mei. Și cum tocmai s-au decernat Oscarurile, subiectul carte vs film e foarte foarte actual.

Desigur, subiectul e de asemenea vechi de când s-a inventat ecranizarea, așa că s-au scris deja nenumărate articole pe tema asta și s-au purtat discuții fără sfârșit. Însă, indiferent de toate argumentele aduse de unii sau de alții, fiecare dintre noi are preferințele sale. În plus, fiecare caz e unic, uneori a fost mai bună cartea, alteori filmul, uneori ne place să le experimentăm pe amândouă într-o ordine sau alta, iar alteori subiectul nu ne atrage nici către carte, nici către film. Așa că nu vreau să vă rog să alegeți o tabără.

coperta-orase-de-hartie.JPG
coperta-orase-de-hartie-tie-in.JPG

În schimb, provocarea pe care vreau să v-o lansez în acest concurs este să-mi spuneți Care a fost ecranizarea voastră preferată și care este ecranizarea care v-a dezamăgit cel mai mult? Doi norocoși vor primi câte un exemplar al romanului fie Orașe de hârtie de John Green. Mulțumită editurii Trei, pot oferi ca premiu fie volumul cu coperta originală, fie pe cel cu copertă tie-in, în funcție de preferințele voastre.

Pentru a participa la concurs, lăsați-mi un comentariu la această postare care să conțină:

  • răspunsurile la întrebare (două titluri de film/carte, cu mențiunea care e cel bun și care nu v-a plăcut),

  • dacă vreți ediția originală sau pe cea tie-in (nu menționați nimic dacă nu aveți vreo preferință),

  • o adresă de e-mail valabilă (folosită pentru validarea câștigătorului [1]),

  • o metodă prin care urmăriți blogul (Facebook, Twitter, Google+ sau e-mail subscription) și numele/adresa contului,

  • opțional, puteți să dați un share concursului, ca să se răspândească vestea (și puteți face asta și fără să participați la concurs).

Concursul se încheie pe 10 martie 2016, ora 23:59. Mult succes tuturor!

[1] O dată selectat câștigătorul, acesta va trebui să-mi trimită datele de livrare de pe adresa de e-mail cu care s-a înscris în concurs. Dacă nu ați menționat nicio adresă de e-mail, deși veți fi înscris în tragerea la sorți, nu veți putea fi declarat câștigător deoarece nu am cum să validez că persoana care îmi trimite o serie de date personale e aceeași persoană care s-a înscris la concurs. Prin urmare, dacă e selectată o persoană care nu a furnizat o adresă de e-mail, voi alege imediat un nou câștigător.