De citit: Marțianul de Andy Weir

Tocmai am intrat pe facebook și am primit o veste faină, pe care pur și simplu trebuie s-o împart cu voi: romanul Marțianul de Andy Weir e disponibil pentru precomandă!!

Prima dată am aflat despre carte acum un an, când câștiga premiul Goodreads Choice Awards pentru cel mai bun roman SF. La vremea respectivă, am citit descrierea cărții și m-a atras faptul că pare unul din romanele care, în final, transmit un mesaj optimist. Prima mea impresie a fost că e un roman în care omul luptă contra tuturor forțelor naturii și deși totul e împotriva lui, va reuși să învingă și va demonstra astfel că locul nostru e printre stele. Pe scurt, mi s-a părut un roman care reușește să redea cititorilor încrederea în umanitate care era mai mult sau mai puțin pierdută.

Cred că e evident că n-am citit romanul încă (pentru că am așteptat să apară în limba română și iată că acum, dorința mi s-a îndeplinit), dar serios, cu o astfel de descriere, sunt foarte, foarte convinsă că o să-mi placă mult:

coperta-martianul.jpg

Descriere:

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ.

Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață.

Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?

Abia aștept să țin cartea în mâini, abia aștept să mă pierd pe Marte alături de Mark și abia aștept să vă împărtășesc părerile mele despre roman, după că-l citesc, mai ales că am de gând să văd și filmul și voi putea să le compar.

Și de parcă entuziasmul meu n-ar fi deja la cote maxime, cartea are un preț redus până pe 14 octombrie:

 
oferta-martianul-paladin.PNG