Final Frontier se întoarce!

poster-final-frontier-4.JPG

Când am participat prima dată la Final Frontier cu doi ani în urmă, habar n-aveam ce mă aștepta. Credeam că va fi pur și simplu un loc cu cărți la prețuri avantajoase, cu câteva lansări simpatice, dar nimic ieșit din comun. În schimb, am găsit ceea ce nu credeam că voi găsi vreodată: un fandom (ăsta e termenul fancy cu care se autointitulează gașca de fani iubitori de SF&F)

Primele romane SF pe care le-am citit m-au fascinat prin ideile incredibile și foarte foarte plauzibile, dar m-am îndrăgostit de lumea science fiction-ului după ce am descoperit volumele de proză scurte ale lui Asimov, presărate de scurte relatări despre modul în care fiecare poveste a luat naștere, despre oamenii care l-au ajutat să ajungă unde era, despre oameni pur și simplu, oameni pasionați care știau să insufle și altora această pasiune, oameni care știau să iubească un gen pentru tot ceea ce este și pentru ceea ce poate deveni acel gen. În acele fragmente am regăsit o altă lume, una reală, palpabilă... dar pe care o ratasem cu câțiva zeci de ani și cu câteva mii de kilometrii.

Și apoi am descoperit că astfel de oameni există încă, ba mai mult, există și aici, în România. I-am găsit, am încercat să-i cunosc, am încercat să fac parte dintre ei. Am descoperit acea lume care exista înăuntrul lumii pe care o cunoșteam. Și nu am mai plecat de-acolo.

Asta a însemnat pentru mine a treia ediție Final Frontier, așa că atunci când am aflat că evenimentul va avea loc și anul acesta, am fost (și încă sunt) incredibil de fericită. Chiar număr zilele :D (mai sunt 17...). Iar programul se anunță incredibil: printre lansări de neratat și discuții interesante, o să aibă loc și două „porții” de dezbateri care vor aduce la un loc oameni care de obicei se află pe poziții opuse... Sunt curioasă să-i văd la un loc, abia aștept să văd și cine se va afla în public (multă lume faină vine ca să asiste, iar discuțiile sunt extrem de interactive, oricine poate să-și facă auzit punctul de vedere). Ce mai, o să fie două zile în care o să uit pur și simplu de lumea din afara Nexus Gamers Club (localul care ne va găzdui).

În plus, pentru cei care vor să-și încerce mâna, există câteva concursuri faine: un concurs de desen organizat de Wacom care pun la bătaie o tabletă grafică și un concurs de fan fiction, cu premii în „cărți și alte lucruri faine”.

Dacă v-am convins, atunci ne vedem pe 28-29 martie în Nexus Gamers Club (B-dul. Elisabeta nr. 37, vis-a-vis de Hotel Cișmigiu) între orele 10:00 – 19:00. Mai jos vă las comunicatul de presă al evenimentului:

„Magii au prezis din vremuri de mult uitate, nici precogii nu s-au lăsat mai prejos, iar la final de martie profeția se împlinește: Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy îi strânge laolaltă, ca-ntr-o frăție, pe toți cei prinși în mrejele cărților fantastice. Bookblog.ro a pregătit arena pe 28 și 29 martie, la Nexus Gamers Club (B-dul. Elisabeta nr. 37, vis-a-vis de Hotel Cișmigiu), pentru a patra întâlnire a fanilor și cititorilor virusați de science fiction.

Simți ce te așteaptă?

Vino să-ți întregești colecția de știință și magie cu cele mai noi cărți ale genului de la principalele edituri (Nemira, Paladin-Art, Herg Benet, Millenium Books, Tritonic, Crux).

Pune mâna pe comicsuri, figurine și board games de la Comics Shop, The Walking Dead, Red Goblin și 101 figurine. Măsoară-ți imaginația alături de scriitorii vedetă ai ediției - Sebastian A Corn și Oliviu Crâznic - la sesiuni de autografe sau lansări de carte.

Și nu uita să-ți invoci forța creativă pentru că s-ar putea să fii atras de atelierele de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri și Bookblog.ro sau de lecțiile de benzi desenate oferite de prietenii de la revista Comics și nu oricum, ci folosindu-se de instrumente magice precum tablete grafice oferite de Wacom.

Iar dacă pofta ta de câștig și glorie n-are astâmpăr, pune chiar tu mâna pe o tabletă grafică Wacom de la târg și realizează un desen inspirat de SF (personaj, peisaj, scenă etc.) pentru a participa la concursul Wacom și poți pleca acasă cu tableta în geantă, ca să exersezi.

…sau poate preferi concursul de fan fiction la care te poți înscrie până în ziua târgului, pentru premii din viitor și posibilitatea de a-ți fi publicată povestirea chiar pe site-ul Final Frontier. Va trebui să-ți arăți puterile și să impresionezi juriul format din reprezentanții celor mai mari fan cluburi din țară. Poate, cine știe, te hotărăști să faci un pact în frăția lor.

Stai cu ochii pe FinalFrontier.ro ca să vezi ce năluciri se mai adeveresc și nu uita de evenimentul creat pe Facebook pentru discuții și noutăți.

Când: 28-29 martie 2015

Unde: Nexus Gamers Club (B-dul. Elisabeta nr. 37, vis-a-vis de Hotel Cișmigiu)

Program: 10:00 – 19:00 "