Rezultatele concursului „Ilustrația bizară”

coperta-bizaroproze.jpg

Cu două săptămâni în urmă, v-am provocat să dați frâu liber propriei imaginații și să încercați să vă gândiți care ar putea fi subiectul unei povestiri descrise de o ilustrație.

Ca să vă motivez, v-am oferit ca premiu un exemplar al volumului Bizaroproze, unul dintre puținele volume de pe piața de la noi care înaintea fiecărei povestiri are o ilustrație sugestivă.

De asemenea v-am promis că voi alege câștigătorul folosind random.org, dar am primit niște răspunsuri atât de faine încât mi-ar fi părut rău ca niciunul dintre autorii lor să nu fie câștigător. N-am să-i nominalizez pe cei pe care i-am considerat finaliști, am să spun doar că n-am putut alege între ei și nici să folosesc random doar pentru o parte din concurenți nu mi s-ar fi părut corect.

Tocmai de aceea, am încercat să pasez responsabilitatea altcuiva și, spre norocul meu, autorul volumului, Flavius Ardelean, a fost de acord să selecteze el un singur câștigător.

Prin urmare, top 3 comentarii arată ca așa:

3. Eric Victor:

„Poza ma duce cu gandul la o persoana care isi cauta identitatea si nu o poate gasi din cauza presiunilor din jurul ei unde oamenii sunt falsi si tot ce s-a construit deja este greu de distrus.”

2. Emanuela Bercaru:

„Imaginea ma duce cu gandul la un criminal in serie de prin Londra anilor 1850, care omora femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani in functie de lungimea si forma parului, pentru a-si completa colectia personala de coafuri feminine cu cat mai multe modele posibile. Motivatia criminalului era data de faptul ca in familia sa exista un sindrom care avea ca efect lipsa pilozitatii capilare. Astfel, nici mama, nici bunica, nici sora sa nu aveau par pe cap, dar nici el, ceea ce atragea dupa sine bataia de joc a cunoscutilor si nu numai. ”

Și câștigătoarea este Leontina:

„Sincer, poza aia mă duce cu gândul la o poveste macabră care s-ar desfășura într-un circ, unul din ăla ambulant de preferință, în care actorii circului (nu știu cum să le zic altfel) ar avea ca principal scop acela de a convinge oamenii să se alăture circului pentru ca la final să le fure sufletele. Sau să fure sufletele tuturor spectatorilor. Ceva de genul ăsta. Pentru că ăsta ar fi principalul mod în care cei din circ supraviețuiesc.”

Felicitări! Aștept de la tine un e-mail cu datele personale (numele, adresa de livrare și numărul de telefon) la adresa jurnalul.unei.cititoare@gmail.com. E-mailul trebuie trimis de pe adresa cu care te-ai înscris în concurs în maximum 5 zile (adică până pe 12 decembrie, inclusiv).

Îi mulțumesc lui Flavius pentru că mi-a oferit ocazia să organizez acest concurs și vă mulțumesc tuturor celor care ați participat. Îmi place cum gândiți și sper să vă revăd pe blog, să mai schimbăm impresii despre cărți sau evenimente :)