Rezultatele concursului „Salvează o carte”

V-am amenințat că vi se dă ipotetic foc la bibliotecă și că puteți salva o singură carte. Dar să alegi un singur titlu din zecile sau sutele de cărți care îți fac casa mai frumoasă e greu. Extrem de greu. Știu asta pentru că am intrat și eu în joc și mi-am imaginat ce carte aș apăra eu de flăcări. Mi-am dorit să salvez o carte care să mă ajute să fac față unei lumi în care n-aș vrea să trăiesc nicio clipă, dar care pare să ne aștepte după colț. Și am ales chiar Fahrenheit 451.

Nu aș putea spune că e cartea mea preferată, însă e genul de carte care te ajută să crezi într-o lume mai bună. Îți redă speranța. Multe cărți SF te ajută să vezi unde ar putea ajunge omul dacă ar vrea să se trezească din lâncezeală și să privească din nou spre înainte, nu spre propriul buzunar. Însă aceste cărți se potrivesc unei lumi în care există o oarecare libertate a imaginației. Ori, dacă se aruncă toată cultura pe foc, e nevoie de mai mult decât un vis frumos pentru a reaprinde speranța. Așa că am ales să încerc să rezist unei societăți anti-cultură salvând din flăcări romanul Fahrenheit 451.

Și pentru că ceea ce vă interesează cu adevărat este cine a câștigat acest roman, n-o mai lungesc. Câștigătoarea, conform random.org, este Pufuleț!

O să te rog să-mi trimiți un e-mail cu datele tale personale (numele, adresa și numărul de telefon) la adresa jurnalul.unei.cititoare@gmail.com. E-mailul trebuie trimis de pe adresa cu care te-ai înscris în concurs în maximum trei zile (adică până pe 3 septembrie, inclusiv).

Felicitări și celorlalți concurenți. Împreună, ați alcătuit o mică bibliotecă pentru sfârșitul lumii :))