Concurs: Călătoria în timp

E doar a doua săptămână de școală pentru mulți dintre voi și deja am citit o grămadă de articole despre cât de dificilă e renunțarea la vară și la vacanță. Tocmai de aceea, știu că unii dintre voi deja caută o evadare, un loc îndepărtat și frumos unde să se bucure de aventuri superbe alături de oameni care au pe cap soarta omenirii, nu o lucrare la o materie neplăcută. Bineînțeles, nu mă adresez doar elevilor, ci fiecărui cititor care are chef să uite o vreme de trezitul devreme, de orașul veșnic aglomerat, de profesorul sau de șeful stresant și toate celelalte neplăceri cotidiene. Toți vrem să evadăm mai devreme sau mai târziu.

De data asta, evadarea pe care v-o propun nu e într-un tărâm fantastic, ci în spațiul cunoscut... dar în viitor. Am spus în recenzia volumului Fundația că, după părerea mea, această carte e o poartă deschisă spre viitorul omenirii și același lucru e valabil pentru întreaga serie, pe care nu numai că am îndrăgit-o, dar pe care îmi doresc s-o citească toată lumea. Tocmai de aceea, m-am bucurat să văd coperta romanului A doua Fundație astăzi pe pagina de facebook a editurii Paladin (și trebuie să recunoașteți că e o copertă superbă!).

Și mai mult mă bucură faptul că, mulțumită editurii Paladin, am ocazia să ofer un volum din A doua Fundație chiar înainte ca romanul să apară pe piață. Mai jos găsiți descrierea cărții și o poză cu exemplarul care își așteaptă cititorul, încă învelit în țiplă, mirosind a carte proaspăt scoasă din tipar:

concurs-a-doua-fundatie.JPG

Descrierea:

Cine va descoperi această faimoasă și enigmatică A Doua Fundație? Și o va descoperi, oare, cineva cu adevărat? Iată marea miză a celui de-al treilea volum al seriei, în care Asimov creează treptat o atmosferă de așteptare tensionată, întocmai ca un adevărat maestru al suspansului.

Cartea abundă, chiar de la început, în scenarii conspiraționiste, răsturnări surpinzătoare de situație și elaborate jocuri ale minții, însă în același timp se constituie într-un elogiu nedisimulat adus progresului științific și evoluției societății. Grație mai ales profundei sale interogații asupra omului și a viitorului umanității, Asimov își înscrie definitiv numele printre cele clasice ale literaturii universale.


Dacă v-am captat atenția, iată provocarea: lăsați un comentariu care să conțină:

  • răspunsul la întrebarea: Dacă ați putea călători în timp oricât de departe în trecut, prezent sau în viitor, unde ați alege să mergeți și de ce?

  • o adresă de e-mail validă

  • numele contului cu care urmăriți blogul printr-una din rețelele sociale (Facebook/Twitter/Google+/GFC/Bloglovin') sau specificați dacă îl urmăriți prin e-mail

  • opțional: dați share concursului printr-o rețea de socializare.

Concursul se încheie pe 30 septembrie, ora 23:59, rezultatele urmând să fie afișate a doua zi pe blog. Câștigătorul va fi ales folosind random.org, cu excepția cazului în care un singur răspuns mă impresionează în mod deosebit. (Totuși, de obicei sunt mai multe mult prea faine ca să aleg, așa că merg pe mâna amicului random). Mult succes tuturor!