Dezbaterile Paladin - despre cărți faine cu oameni faini

Cred că știți deja că iubesc orice eveniment care aduce la un loc cititori și/sau scriitori. Deși cititul e o activitate solitară, cred că din când în când ai nevoie să vezi că mai există și alți oameni la fel de pasionați ca tine. Și uneori, cel mai frumos lucru e să poți sta de vorbă cu ei, să ajungeți să vă cunoașteți și să deveniți prieteni pentru că fiecare roman pe care l-ați citit cu toții e o viață pe care ați trăit-o în comun.

Când am participat prima dată la un club de lectură, nu mă așteptam ca oamenii pe care i-am întâlnit acolo să ajungă să însemne atât de mult pentru mine, dar am acum compar acele întâlniri cu un fel de oază de înțelegere într-o lume care pur și simplu nu reușește să priceapă de ce cărțile sunt un lucru atât de minunat. Tocmai de aceea, faptul că editura Paladin va organiza lunar o seară de dezbateri literare nu poate decât să mă bucure, pentru că e nevoie de astfel de pauze de la cotidian.

event-dezbaterile-paladin-1-poster.JPG

Din păcate, evenimentul are loc doar în București. Totuși asta nu ar trebui să vă oprească din a citi de fiecare dată cartea lunii, pentru că e vorba de niște cărți geniale.

Prima pe care o vom diseca în librăria Bastilia este Fahrenheit 451, o carte care m-a impresionat și m-a speriat în egală măsură. La o primă privire aruncată asupra textului, poate părea că acesta prezintă o societate relativ diferită de a noastră, însă după ce citești romanul înțelegi că seamănă înfricoșător de mult cu lumea noastră, că superficialitatea lor se regăsește la tot pasul și la noi și că emisiunile de la televizor de azi sunt aproape identice celor descrise în romanul lui Bradbury.

Pe lângă cărți superbe și cititori pasionați, evenimentul acesta mai are câteva elemente interesante: câte un invitat special la fiecare ediție și reduceri pentru participanți:

coperta-fahrenheit-451-2.jpg

„Începând cu luna septembrie, Editura Paladin și Libraria Bastilia te așteaptă la dezbaterile paladine din cafeneaua librăriei Bastilia din București. Ne întâlnim o dată pe lună pentru a evada în lumi fantastice și pline de suspans, alături de invitați speciali.

Fie că vrei să asculți, fie că ții neapărat să participi la discuție, un scaun e al tău pe 18 septembrie 2014, de la ora 19, când dezbatem romanul cult Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, alături de invitatul nostru special, scriitorul Michael Haulică.

O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. La fel de proaspăt şi parcă mai relevant acum, la peste o jumătate de secol de la apariţie, acest roman-cult reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un best-seller.

Intrarea este liberă, iar înscrierea se face prin trimiterea unui mesaj cu numele tău la adresa paladin@editura-art.ro. Noi vom răspunde cu un email ce conține voucherul tău personal pentru achiziționarea volumului dezbătut cu o reducere de 40%! Te așteptăm!”Sursa

Dacă mai aveți nevoie de motive să participați, atunci vă mai spun doar că moderatorul dezbaterii va fi Flavius Ardelean. Așadar, ne vedem pe 18 septembrie la Bastilia, eu o să fiu acolo :)