Evenimente: Copacul cu cărți

event-copacul-cu-carti.jpg

Pentru că mi s-a părut interesantă experiența de a citi în parc, imediat ce am aflat că s-a organizat un astfel de colț de lectură în aer liber și în Parcul Cișmigiu, am mers la Copacul cu cărți.

Primul lucru pe care l-am căutat a fost, efectiv, copacul cu cărți. Eram curioasă ce ar putea fi în el, având în vedere că din informațiile de pe net, am aflat doar că editura Nemira oferise niște cărți proiectului. La fața locului, am descoperit un copac transformat în bibliotecă, plin de cărți de toate felurile și de la toate editurile, inclusiv cărți vechi despre care am presupus că au fost donate. Mi s-a părut interesant faptul că rezultatul final era un amestec din care oricine putea găsi ceva pe placul lui.

Eu însă aveam deja o carte începută în geantă, Ingredientele iubirii, ceva drăguț și roz, pentru că aveam chef de ceva dulce și siropos (mi se mai întâmplă să am și „pofte” din astea). Spre norocul meu, am prins loc liber pe cea mai minunată chestie: un fel de hibrid simpatic între un șezlong și un hamac. Hamacul propriu zis e mult mai rigid și e prins pe un cadru care m-a dus cu gândul la un șezlong.

Oricum, e ca și cum ai sta pe un nor. Soră'mea, pe care am corupt-o să mă însoțească, are o părere puțin diferită: l-a denumit, citez, „ză hamac from Hell” pentru că dacă te miști spre una din părțile laterale, hamacul se înclină și nu e tocmai distractiv. Mie însă mi-a plăcut enorm, dar aveau și scaune, bean-bags, pături… pe scurt, de toate pentru toți!

Atmosfera a fost perfectă. Spre surprinderea mea, nici măcar plozii super-gălăgioși care umpluseră parcul n-au fost o problemă pentru că:

  1. părinții lor erau destul simpatici cât să-i facă să tacă în zona de lectură

  2. la un moment dat a început un atelier unde s-au dus toți ca moliile la bec și au tăcut frumos din gură.

Așadar, pe fundal nu se auzea decât ceva muzică în surdină și păsările din parc. Era spațiul perfect pentru citit, habar n-am când a trecut timpul. Abia spre seară m-am întrerupt din lectură și asta doar pentru că începuse un spectacol de improvizație. N-am putut rămâne prea mult, dar mi-a plăcut puținul la care am asistat.

De asemenea, din privirea scurtă pe care am aruncat-o peste programul Copacului cu cărți , toate atelierele și spectacolele par foarte interesante. Din păcate, evenimentul durează doar până pe 6 august, așa că dacă aveți chef de citit într-un cadru organizat și într-o atmosferă creată special pentru lectură, mai aveți doar câteva zile să dați o raită prin Cișmigiu și să vă relaxați lângă lac, cu o carte bună!