Muzică: Dernière Danse

Știu că mulți (nu zic toți ca să mă simt și eu bine, dar e foarte probabil să fie vorba de toți) știți deja melodia asta, unii probabil v-ați și săturat de ea. Nu vă pun s-o ascultați (decât dacă vreți), dar eu am descoperit-o de câteva zile și mi-a schimbat percepția asupra muzicii. Și da, eu trăiesc într-o peșteră fără radio și fără posturi tv cu muzică. Peștera se numește propriul meu playlist, unde ascult doar ce îmi place, în funcție de dispoziția mea, nu ceea ce „îi place” vreunui DJ, care pur și simplu „adoră” pe oricine plătește mai mult ca să-i fie difuzată piesa cu 3 versuri care se repetă timp de 5 minute.

Până de curând, eram convinsă că îmi place să ascult muzică pentru că îmi plac versurile melodiilor. Playlist-ul meu e alcătuit din melodii ale căror versuri îmi transmit un anume sentiment, versuri care înseamnă ceva. Bineînțeles, și linia melodică trebuia să se „asorteze” cu versurile, dar înțelesul versurilor era ceea ce căutam în primul rând la o melodie. Sau asta credeam.

 
 

Eu nu știu boabă de franceză. Am studiat-o doar vreo 3 ani la grădiniță și îmi aduc aminte vag câteva versuri din niște poezioare... nu neapărat și sensul lor :)) La școală am învățat spaniolă (și nici pe asta nu mă laud cum că aș vorbi-o fluent. Nu mor de foame în Spania, dar nici nu pot să spun că aș putea dialoga ca lumea cu un vorbitor nativ, mai ales din cauză că oamenii ăia vorbesc incredibil de repede. Dar asta e deja altă poveste.) Și totuși, când am ascultat prima dată melodia asta, mi-a plăcut. Enorm. Atât de mult încât am început s-o ascult pe repeat.

Între timp am căutat și o traducere, ca să știu ce ascult, dar faptul că melodia mi-a plăcut și fără să-i înțeleg versurile m-a făcut să regândesc modul în care înțelegeam eu muzica... Ceea ce nu înseamnă că o să devin fană a cântăreților francezi, încă îmi place să înțeleg ce ascult :))