Muzică: Dernière Danse

Știu că mulți dintre voi știți deja melodia asta, unii probabil v-ați și săturat de ea. Nu zic toți ca să nu mă simt eu ruptă de lume, dar e foarte probabil să o cunoașteți cu toții. Da, eu trăiesc într-o peșteră fără radio și fără posturi tv cu muzică. Peștera se numește propriul meu playlist, unde ascult doar ce îmi place, în funcție de dispoziția mea. Spre deosebire de ceea ce „îi place” vreunui DJ, care pur și simplu „adoră” pe oricine plătește mai mult ca să-i fie difuzată piesa cu trei versuri scurte, repetate timp de cinci minute.

Revenind, eu am descoperit melodia aceasta acum câteva zile și mi-a schimbat puțin percepția asupra muzicii. Până de curând, eram convinsă că îmi place să ascult muzică pentru că îmi plac versurile melodiilor. Playlist-ul meu e alcătuit în totalitate din melodii ale căror versuri îmi transmit un anume sentiment, versuri care înseamnă ceva pentru mine. Bineînțeles, și linia melodică trebuie să se „asorteze” cu versurile, dar înțelesul versurilor era ceea ce căutam în primul rând la o melodie. Sau asta credeam.

 
 

Ei bine, eu nu știu boabă de franceză. Am studiat-o doar vreo trei ani la grădiniță și îmi aduc aminte vag câteva versuri din niște poezioare, dar nu și sensul lor :)) La școală am învățat spaniolă și nici pe asta nu mă laud cum că aș vorbi-o fluent. Nu aș muri de foame în Spania, dar nici nu pot să spun că aș putea dialoga ca lumea cu un vorbitor nativ, mai ales din cauză că oamenii ăia vorbesc incredibil de repede. Dar asta e deja altă poveste.

Oricum, deși nu pricep ce spune, atunci când am ascultat prima dată melodia asta, mi-a plăcut. Enorm. Atât de mult încât am început s-o ascult pe repeat. Între timp am căutat și o traducere, ca să știu ce ascult, dar faptul că melodia mi-a plăcut și fără să-i înțeleg versurile m-a făcut să regândesc modul în care înțelegeam eu muzica...

Ceea ce nu înseamnă că o să devin fană a cântăreților francezi, încă îmi place să înțeleg ce ascult! Dar s-ar putea să mai strecor și astfel de muzică în playlist :)