De citit: Ultimul avanpost de Lavinia Călina

Vă spuneam acum câteva zile că am participat la lansarea romanului Ultimul avanpost pentru că eram curioasă cum arată o distopie care este scrisă de o româncă și plasată și în România. Și pentru că fragmentele de roman pe care ni le-a citit Lavinia au fost superbe, m-am hotărât să recomand ei cartea în cadrul rubricii De citit.

Coperta-Ultimul-Avanpost.jpg

Descriere:

Al treilea Război Mondial a luat sfârşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil.

Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut.

Acţiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi, romance – iţele unei poveşti în care eroina învaţă două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.

Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?

Dacă descrierea nu v-a convins, vă mai spun că Laviniei i-au plăcut atât Jocurile foamei, cât și Divergent și că deși romanul ei și nymphette_dark99 nu au prea multe în comun, Lavinia s-a apucat de scris după ce a terminat nymphette pentru că și-a dat seama că nu numai că își dorește, dar ar putea scrie la rândul ei.

Așadar, dacă vreți să citiți un roman distopic scris de cineva care iubește aceleși cărți ca voi, Ultimul avanpost e alegerea perfectă. Și imediat ce găsesc ceva timp liber să o citesc și eu, o să vă spun cum mi s-a părut :)