Lansare: Jocul secretelor de Adina Speteanu

După cum am anunțat pe blog săptămâna trecută, pe data de 4 februarie, chiar de ziua Adinei, a avut loc lansarea romanului Jocul secretelor, volumul 2 al seriei Dincolo de moarte. De data asta, lansarea a avut loc la ceainăria La un ceai, un local cu un aer aparte, care, din punctul meu de vedere, te poartă în trecut, într-o perioadă în care în loc de un smartphone, lumea avea cărți în mână, iar lectura se savura în compania unei cești de ceai.

 
event-lansare-jocul-secretelor.JPG
 

Deja cred că e clar că atmosfera de la această lansare mi-a plăcut puțin mai mult decât cea de la lansarea de la Gaudeamus, pentru că de data asta lucrurile s-au desfășurat într-un cadru mai intim, mai destins. Adina a fost aceeași din totdeauna, naturală și deschisă, sinceră și gata să răspundă întrebărilor publicului. Și, spre surpriza mea, întrebările au fost mai multe decât de obicei.

Poate și pentru că era vorba de un al doilea volum, așadar exista deja o poveste despre care se putea discuta/întreba. Sau poate pentru că oamenii prezenți au fost, în mare parte, fani ai seriei sau ai Adinei, persoane familiarizate cu romanele ei. De fapt, mi-a plăcut că evenimentul nu mi s-a părut neapărat o lansare, ci mai mult o întâlnire la ceai între oameni cărora le place același lucru: seria Dincolo de moarte. Și… Andrei :))

 
Sunt complet de acord cu ea, Andrei chiar e hot :)

Sunt complet de acord cu ea, Andrei chiar e hot :)

 

La final am primit cu toții șampanie, iar Adina a primit un tort cu câteva lumânări... mai speciale, pentru că se reaprindeau, așa că a trebuit să le stingă iar și iar. Și iar! Partea bună a fost că așa a avut ocazia să-și pună cel puțin 20 de dorințe, câți ani a împlinit :) Iar noi ne-am dorit cu toții să ne revedem la cât mai multe lansări ale noilor ei romane.

Cartea în sine e, din fericire pentru noi, aproape la fel de mare ca prima. Așadar, măcar câteva răspunsuri la întrebările cu care am rămas la sfârșitul primului volum își vor găsi răspunsurile. Dar sunt convinsă că vor apărea altele, care ne vor face să ne întoarcem la calendare și să ne apucăm din nou să numărăm zilele, orele și minutele până la următoarea lansare (deocamdată nu există o dată de apariție a volumului trei, însă planul e să apară tot anul acesta).

Așadar, dacă ați citit deja primul volum, nu cred că mai are sens să vă spun că nu-l puteți rata pe al doilea. Însă dacă nu ați descoperit-o încă, vă recomand seria aceasta pentru că exploatează miturile românești: este o serie în care vampirii și strigoii nu mai sunt super-eroii care salvează lumea - sau pe domnițele la ananghie - ci redevin creaturile damnate ale întunericului. Iar Natalia, protagonista cărților, nu e o papușică fără apărare care acceptă fără să clipească lumea supranaturală, ci este un personaj puternic ce încearcă să facă față cât mai bine unei situații care ar putea aduce în pragul nebuniei pe oricine.

Ca bonus, dacă n-ați putut fi prezenți la lansare, cei de la Radio3Net „Florian Pittiș” au filmat-o și i-au luat și un interviu Adinei la final. Vizionare plăcută: