Frozen (Regatul de gheață)

 
 

Știu că filmul a apărut la noi în cinematografe încă de pe 27 decembrie, dar văzând trailerul, mi s-a părut că e unul dintre filmele Disney de familie, asemănătoare celor la care mă uitam alături de ai mei când eram mică (Lion King, The Aristocats, Beauty and the Beast etc). Așa că am vrut să merg la cinematograf cu toată familia, și cum ne-am sincronizat mai greu în ultima lună, am reușit să-l vedem abia ieri.

Povestea:

Elsa s-a născut cu o putere specială: poate îngheța lucruri și poate crea zăpadă. La început, e doar o joacă, un motiv de bucurie pentru ea și pentru surioara ei, Anna. Însă într-o seara, lucrurile scapă de sub control și, fără sa vrea, Elsa o loveste cu o rază înghețată pe sora ei. Singura salvare vine de la trolii din munți, care îi șterg Annei orice amintire despre puterile surorii ei și o avertizează pe Elsa că trebuie să învețe să-și stăpânească puterile.

Pentru a o ajuta, părinții fetelor izolează palatul, închizând porțile, în timp ce frica o face pe Elsa să se țină la distanță de Anna. Însă părinții fetelor mor într-un naufragiu și trei ani mai târziu, când Elsa devine majoră, are loc încoronarea ei. În onoarea evenimentului, porțile castelului se deschid și în timp ce Anna găsește dragostea, Elsa trebuie să-și ascuda emoțiile petru a nu-și dezvălui puterile. Dar lucrurile scapă de sub control și, fără să vrea, Elsa dezlanțuie o furtuna care aduce iarna veșnică, apoi fuge în munți. Singura care poate aduce înapoi vara este Anna, ajutată de Kristoff, un tânăr a cărei meserie este furnizarea de gheață către regat, Sven, renul lui simpatic, la fel de adorabil și de loial ca un cățeluș, și Olaf, un om de zăpadă viu.

Părerea mea:

Disney is baaaack! Mi-au lipsit filmele acestea simple, copilărești, pe care le poate îndragi oricine, de la un copil la bunicul lui. După cum spuneam la început, am fost la cinema cu toată familia, și tuturor ne-a plăcut enorm. Povestea, cântecele, personajele, animația, totul a fost superb. În plus, de data asta, prințul pe cal alb n-a fost nici alesul, nici eroul pentru că a fost o poveste despre iubirea dintre doua surori, iubire care poate topi zăpada din întreg ținutul.

Și a fost o poveste superbă despre faptul că nu trebuie să îți fie teamă de ceea ce ești cu adevărat, pentru că cei care țin la tine te vor accepta și te vor ajuta să-ți găsești pacea și fericirea. Filmul a avut și destule momente amuzante, cele mai multe avându-i în prim plan pe Sven sau pe Olaf, care împreună alcatuiesc un duo extrem de simpatic, dar și momente care să te țină cu sufletul la gură, indiferent de vârstă. Aș putea să vorbesc ore întregi despre cât de mult mi-a plăcut filmul, însă mi se pare mult mai simplu să va arăt un mic teaser extrem de adorabil și una dintre cele mai frumoase melodii din film ca să vă conving că trebuie să (re)vedeți Frozen: