Frozen (Regatul de gheață)

De când am văzut prima data trailerul, mi s-a părut că Frozen e unul dintre filmele Disney de familie, asemănătoare celor la care mă uitam alături de părinții mei când eram mică (Lion King, The Aristocats, Beauty and the Beast etc). Așa că deși a apărut la noi în cinematografe încă de pe 27 decembrie anul trecut, am vrut să merg să-l cu toată familia, și noi am reușit să-l vedem abia ieri.

Trailer:

 
 

Povestea:

Elsa s-a născut cu o putere specială: poate îngheța lucruri și poate crea zăpadă. La început, e doar o joacă, un motiv de bucurie pentru ea și pentru surioara ei, Anna. Însă într-o seara, lucrurile scapă de sub control și, din greșeală, Elsa o loveste cu o rază înghețată pe sora ei.

Singura salvare vine de la trolii din munți, care îi șterg Annei orice amintire despre magia surorii ei și o avertizează pe Elsa că trebuie să învețe să-și stăpânească puterile. Pentru a o ajuta, părinții fetelor izolează palatul, închizând porțile, dar frica o face pe Elsa să se țină la distanță și de Anna. Așa că atunci când regele și regina mor într-un naufragiu, cele două fete trebuie să treacă separat prin durerea pierderii.

Trei ani mai târziu, când Elsa devine majoră, are loc încoronarea ei. În onoarea evenimentului, porțile castelului se deschid și în timp ce Anna găsește dragostea, Elsa trebuie să se descurce în public pentru prima data, chinuindu-se să-și ascundă emoțiile pentru a nu-și dezvălui puterile. Dar lucrurile scapă de sub control și, fără să vrea, Elsa dezlănțuie o furtună care aduce iarna veșnică, apoi fuge în munți.

Singura care poate aduce înapoi vara este Anna, ajutată de Kristoff, un tânăr a cărei meserie este furnizarea de gheață către regat, de Sven, renul lui simpatic, la fel de adorabil și de loial ca un cățeluș, și de Olaf, un om de zăpadă viu.

Părerea mea:

Disney is baaaack! Mi-au lipsit filmele acestea simple, copilărești, pe care le poate îndragi oricine, de la un copil la bunicul lui. După cum spuneam la început, am fost la cinema cu toată familia, și tuturor ne-a plăcut enorm. Povestea, cântecele, personajele, animația, totul a fost superb! În plus, de data asta, prințul pe cal alb n-a fost nici alesul, nici eroul, pentru că Frozen a fost o poveste despre iubirea dintre doua surori. Și a fost o poveste minunată despre faptul că nu trebuie să îți fie teamă de ceea ce ești cu adevărat, pentru că cei care țin la tine te vor accepta și te vor ajuta să-ți găsești pacea și fericirea.

Filmul a avut și destule momente amuzante, cele mai multe avându-i în prim plan pe Sven sau pe Olaf, care împreună alcătuiesc un duo extrem de simpatic. Și au fost și multe momente care să te țină cu sufletul la gură, indiferent de vârstă. De fapt, aș putea să vorbesc ore întregi despre cât de mult mi-au plăcut o mulțime de momente din film, însă mi se pare mult mai simplu să va arăt un mic teaser extrem de adorabil, urmat de una dintre cele mai frumoase melodii din film. Și cred că aceste două filmulețe sunt suficiente ca să vă conving că trebuie să (re)vedeți Frozen: