De citit: Zi după zi de David Levithan

Atunci când îmi cumpăr o carte nouă sau îmi alcătuiesc o listă de cărți pe care mi le doresc, am criteriile mele. Dar nu țin cont întotdeauna de ele, uneori îmi urmez pur și simplu instinctele. Așa uneori găsesc în cărți povești neașteptat de frumoase, iar alteori o dau complet în bară. Însă atunci când recomand cărți, sunt destul de rezevată, în special atunci când n-am citit eu însămi cartea.

Mi-e prea teamă să nu dezamăgesc, așa că ezit deseori. Și tocmai de aceea, rubrica De citit nu ține deloc pasul cu aparițiile de pe piața de carte din România.Există, însă, și excepții. Sunt cărți care au o descriere atât de interesantă încât știu că o să-mi placă. Sau, dacă totuși o să mă dezamăgească, o să-mi pot asuma faptul că le-am recomandat public, pentru că cel mai dezamăgit cititor o să fiu eu.

Din fericire, dintre cărțile recomandate și citite până acum (mai sunt câteva de care trebuie să fac rost, totuși), n-am greșit cu niciuna. Așa că sper să n-o dau în bară nici acum, mai ales că e vorba de o carte axată pe o poveste de dragoste. Suntem, totuși, în februarie, așa că fie că ne place sau nu, luna asta se învârte în jurul cuvântului „iubire”. Piața de carte nu face excepție, însă dintre descrierile pline de îndrăgosteală pe care le-am citit în ultimul timp, una m-a convins în mod deosebit:

coperta-zi-dupa-zi.jpg

Descriere:

Zi după zi un alt trup. Zi după zi o altă viaţă. Zi după zi îndrăgostit de aceeaşi fată.

Un adolescent care-şi spune, simplu, A, se trezeşte în fiecare dimineaţă într-un alt trup, trăind o altă viaţă. Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va afla sau persoana în trupul căreia va fi. A s-a împăcat cu situaţia lui şi chiar şi-a stabilit câteva reguli „de supravieţuire”: Niciodată să nu se ataşeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice. Totul până într-o zi când se trezeşte în corpul lui Justin şi o cunoaşte pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârşit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi.

O poveste fascinantă, ce lansează o provocare: putem iubi cu adevărat pe cineva menit să ia altă înfăţişare în fiecare zi? - Sursa

Am scris la un moment dat că nu-mi place să vorbesc despre cărți ce nu pot fi măcar precomandate - dacă nu chiar cumpărate - dar editura a anunțat că romanul va fi disponibil în librării în luna februarie. Așa că mi-am zis să vă anunț să stați cu ochii pe noile apariții din librării pentru că eu una cred că acest roman chiar merită citit.

Vouă cum vi se pare?