Jurnal: Jana nu e moartă...

...Jana se transformă. Parcă așa era melodia lui Mărgineanu, nu? Ei bine, nici Ghanda nu e moartă, deși n-a(m) mai scris un cuvințel de o căruță de vreme. Nu, Ghanda se transformă, rezultatul semănând foate mult cu imaginea asta:

sesiune.jpg

Drăguț, feeric, „cititoresc”? Da' de unde! Dacă mă compar cu personajul din poză, atunci cartea care mai are puțin și mă transformă în plăcintă e de fapt un manual de analiză matematică, iar motivul pentru care je (adică tipa din poză) luminează un singur rând și pare că va sta o vreme citindu-l este că timpul de procesare pentru o singură formulă e mult mai îndelungat decât pare... Și pare enorm, deci in realitate se poate spune că tinde spre infinit.

Bun, lăsând termenii matematici la o parte, urmează să intru în prima mea sesiune. Ultimele săptămâni n-au fost nici ele floare la ureche pentru că am avut de încheiat situația pe la materiile care nu au examene în sesiune, chestie care seamănă surprinzător de mult cu finalul de semestru din liceu, când toți profii se prindeau că nu avem destule note și se apucau să dea lucrări, să asculte, să ceară proiecte etc.

Diferența dintre liceu și facultate e mai mult de terminologie... și sunt extrem de mulți termeni! Verificarea scrisă e altceva decât examenul, pentru că examene sunt doar în sesiune, și există și colocvii, care de fapt nu sunt verificări scrise. Și nici laboratorul și seminarul nu-s tot una, însă n-am reușit să mă prind dacă „asistent” și „laborant” sunt sinonime. Oricum, numai cursul ramâne curs indiferent de circumstanțe :))

Bine, diferențe între liceu și facultate sunt mai multe, cea mai frumoasă fiind că scade simțitor numarul de materii... hai să nu le zic inutile, să le spun „fără legatură cu domeniul de interes”. Iar cele care se încadrează totuși în această categorie pot fi mult mai ușor ignorate.

Revenind totuși la sesiune, deși sunt convinsă că o să supraviețuiesc și deși deocamdată sunt destul de încrezătoare că o să ies neșifonată, sunt la fel de convinsă că de mâine, când o să mă pun cu burta pe carte, optimismul o să sară pe geam și o să moară rapid, iar eu o să mă transform într-un ghem de frustrare, stres și panică, ghem cu o formă vag umanoidă. Probabil o să-l pot parafraza pe Tony Stark în dimineața majorității examenelor:

sesiune2.jpg

Pe scurt, până pe 6-7 februarie, nu cred că o să mai bat câmpii pe-aici. Dacă totuși se întampla, shame on future me, you should be studying! Oricum, dacă o să am puțin timp liber, în acele secunde o să-mi fie dor de voi și de blog :))