2013 Review

Ştiu că majoritatea bloggerilor au scris deja despre anul care a trecut şi şi-au făcut deja topurile de cărţi şi de filme care i-au impresionat în 2013. Am scris și eu câte ceva ieri, dar am vrut să „reciclez” leapşa de anul trecut, adăugându-i încă o întrebare ca să se potrivească numărul provocărilor cu numărul anului care vine.

De asemenea, am vrut s-o completez chiar în prima zi a anului, în ideea că poate transform leapșa asta în tradiţie :)

1) Care este cea mai fericită amintire din anul 2013?

Momentul în care am aflat că am intrat la facultate. Examenele de admitere au fost de departe cele mai intense momente ale anului trecut pentru că, emoţional vorbind, m-am stresat enorm pentru ele, am depus mult mai mult efort decât pentru BAC sau pentru orice altceva. Dar atunci când am aflat că am reuşit, am simţit că tot efortul a meritat cu vârf şi îndesat.

2) Care e cel mai trist lucru care ţi s-a întâmplat anul trecut?

Terminarea liceului. N-aş vrea s-o iau de la capăt, dar au fost 4 ani extrem de frumoşi şi mi-e dor de mulţi oameni din liceu. Iar balul de absolvire a fost heartbreaking.

3) Care este cuvântul care rezumă cel mai bine anul care abia s-a încheiat?

Cred că schimbare... Nu ştiu cât de mult m-am schimbat eu, dar s-au schimbat destule :)

4) Ce dorinţă ţi s-a împlinit anul trecut?

Despre facultate deja am vorbit, aşa că o să mă refer la transformarea prin care a trecut blogul, pentru că acum simt că mă reprezintă mult mai mult decât înainte, îl simt mult mai al meu.

5) Care este realizarea pe care nu vrei s-o uiţi?

Am fost prima dată la patinoar şi mi-a plăcut enorm! Am tot evitat anii trecuţi să merg pentru că asociam gheaţa cu membre rupte, însă anul acesta am reuşit să depăşesc momentul... şi nu mi-am rupt nimic!

6) Câte cărţi ai citit anul trecut?

Conform Goodreads, au fost 92, dar vreo 10 din ele sunt revistele CPSF, așa că aș spune că am citit cam 80 de cărți.

7) Care a fost cea mai bună carte citită în 2013?

Hm... Ca de obicei, mi-e greu să nominalizez una singură. Oscilez intre multe titluri bune, dar am reuşit să reduc numărul la două, între care pur și simplu nu pot alege: Transfer de Michael Hăulica şi Furtună pe Windhaven de George RR Martin si Lisa Tuttle.

8) Dar autorul care te-a impresionat cel mai mult?

A.R. Deleanu. Pentru că nu mă aşteptam să-mi placă atât de mult vreo carte din genul horror şi cu atât mai puţin să găsesc un roman în care să-mi subliniez o gramdă de fraze și fragmente, mai ales având în vedere că media de citate pe care le notez undeva, în cazul meu, e de maximum unul per carte.

9) Care carte citită anul trecut ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

Creatura de Nely Cab. Încă nu înţeleg de ce ar publica cineva o asemenea poveste plină de abuzuri deghizate sub denumirea de „dragoste”. Mai ales că teoretic, publicul acestei cărți e format din tineri, care ar putea ajunge să considere că un asemenea comportament e ceva normal! Mă revoltă nu doar existența cărții, dar și faptul că romanul a fost tradus... Risipă de copaci, serios!

10) Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2013?

Ender's Game. Mi-a plăcut şi Hunger Games: Catching Fire, dar parcă Ender a fost mai impresionant.

11) Care este cea mai frumoasă melodie pe care ai descoperit-o în 2013?

Josh Groban - Brave, care cred că va deveni melodia mea motto pentru anul care vine.

 
 

12) Regreţi ceva de anul trecut?

Doar faptul că am insistat prea tare să păstrez în viaţa mea o persoană cu care nu mai aveam de mult nimic de împărţit.

13) Ce ai învăţat din experienţa adunată în anul care s-a încheiat?

Că oricât de obositor sau frustrant ar fi, atunci când faci ceea ce iţi place, în final merită şi tot efortul o să-ţi fie răsplătit.

Bonus: 14) Scrie o dorinţă pentru anul 2014.

Îmi doresc să mă apuc în sfârşit să folosesc nenorocitele astea de diacritice şi atunci când scriu pe net. Şi sper ca până la anul să reuşesc să scriu cursiv folosindu-le, în loc să pierd minute bune înjurând tastatura pe care aproape niciun semn/simbol nu mai e la locul lui...

Dau leapşa mai departe oricui o vrea, fără nominalizări. Şi vă urez la mulţi ani tuturor!