De citit: Fundatia de Isaac Asimov

Va anuntam intr-un articol de saptamana trecuta ca romanul Fundatia scris de Isaac Asimov urmeaza sa apara din nou pe piata de carte din Romania. Ei bine, acu' e si "de citit", pentru ca tocmai am intrat pe site-ul editurii Paladin si romanul poate fi cumparat!!!

coperta-fundatia.jpg

Descriere:

Hari Seldon, întemeietorul psihoistoriei, prezice prăbuşirea Imperiului Galactic şi instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor săi, Seldon înfiinţează Fundaţia Enciclopediei Galactice, a cărei misiune este să salveze cunoştinţele a 12 000 de ani de evoluţie.

Fundaţia este exilată pe Terminus, o planetă de la marginea Galaxiei, de unde se implică mersul istoriei, transformând ştiinţa în religie, iar savanţii în preoţi care s-o răspândească în lumile Imperiului. - Sursa

Am spus-o si o repet: sunt extrem de incantata ca Asimov apare din nou pe piata din Romania, sunt incredibil de fericita ca oricine vrea poate sa mearga in prima librare pe care o vede si sa aduca acasa unul sau mai multe dintre romanele acestui om genial.

Si ma bucur ca Fundatia a aparut asa devreme, eu ma asteptam sa devina disponibila abia saptamana viitoare, la Gaudeamus, de unde si am de gand s-o cumpar, impreuna cu Praf de stele, volumul 2 din seria Imperiul, volum care este si el disponibil pe site :)

Oricum, indiferent de gusturi, sfatul meu e sa luati primul volum din Fundatia si sa-l cititi. Fie ca va place sau nu SF-ul, eu zic ca acest roman o sa va placa. Mult!

Spor la citit!