Recenzie: Fantoma de pe lac

Am aceasta carte in biblioteca inca din septembrie, de la Strada de C'Arte si am terminat-o saptamana trecuta, insa mi s-a parut ca Halloween-ul e ocazia perfecta sa va povestesc despre roman pentru ca e genul de carte care iti da fiori reci pe sira spinarii.

coperta-fantoma-de-pe-lac.jpg

Povestea:

Ashley White este o scriitoare care tocmai s-a despartit de prietenul ei. In incercarea de a-si pune ordine in viata, se instaleaza in cabana ei din Spearmint Lake, un orasel in aparenta linistit, dar care are propria fantoma: Frank Stanton, un politist local indragit de toata lumea, care a fost ucis, crima lui fiind inca neelucidata.

Bantuita la randul ei de un misterios sunet al apei si de presimtiri negre, scapand la mustata de un sofer beat si de amicul sau violent, salvand o femeie care fusese impuscata in cimitir si captivata de povestea fantomei orasului, Ashley va incerca sa faca ordine in itele incurcate ale misterelor din Spearmint Lake.

Si, cu putin noroc, viata o va rasplati scotandu-i in cale o noua iubire.

Parerea mea:

Sunt atatea mistere pe centimetru patrat de pagina scrisa, incat ai senzatia ca esti in mijlocul unui montaigne rousse si ca finalul cursei nu va fi nici pe departe fericit, deoarece presimtirile intunecate ale lui Ashely ti se transmit fara sa vrei. Insa in final, toate lucrurile au legatura intre ele si se aseaza la locul lor ca un puzzle, asa ca pe langa horror si romance, cartea are si un aer politist.

Ashely este cea care spune povestea, jucand si rol de narator, astfel incat esti atras in poveste, ajungi sa faci parte din ea si sa ti se para, pentru cateva ore, ca misterele din Spearmint Lake sunt mult mai reale decat ceea ce ti se intampla tie. In plus, mi s-a parut interesant faptul ca toata povestea se desfasoara in mijlocul unei veri innabusitoare, punctate ocazional de furtuni puternice. Rareori atmosfera insorita e potrivita cu sentimentul de teama, dar de data aceasta contrastul creeaza o senzatie deosebita si interesanta.

Asadar nu-mi ramane decat sa va urez spor la citit si Halloween...de groaza!