Film: Carrie

Joia trecuta am fost invitata la avanpremiera filmului Carrie, asa ca desi nu prea ma dau in vant dupa cartile si filmele horror, mi-am zis ca e vremea sa fac indirect cunostinta cu opera lui Stephen King, considerat unul dintre cei mai buni autori din domeniu.

poster-carrie.jpg

Povestea:

Filmului te introduce imediat in atmosfera horror, pentru ca incepe cu o mama exagerat de religioasa care naste, apoi aproape isi omoara copilul. Totusi, ceva o opreste, asa ca fiica ei, Carrie, devine o tanara timida, retrasa si diferita din cauza educatiei primite acasa. Dar fata isi doreste din tot sufletul sa fie la fel ca toti ceilalti.

Aici intra in scena adolescentii rautaciosi din liceul ei, care nu rateaza nicio ocazie ca sa rada de ea. Prin urmare, atunci cand lui Carrie ii vine ciclul la dusuri si se sperie pentru ca nu intelege ce i se intampla, colegele ei de clasa o umilesc, filmand momentul.

Cam in aceeasi perioada, Carrie descopera ceva care ii da totusi putere, si anume faptul ca nu e diferita, ci speciala, deoarece are puteri telekinetice. De asemenea, una dintre fetele care au ras de ea are mustrari de constiinta si isi convinge prietenul sa o duca pe Carrie la balul de absolvire.

Astfel, Carrie ar putea avea in final ceea ce isi doreste: o noapte perfecta. Insa in calea ei stau mama ei, dar si colegii de liceu care ar putea face pe oricine sa isi iasa din fire.

Parerea mea:

La sfarsitul filmului, am avut cateva minute bune in care am incercat sa rationalizez ce am vazut si n-am reusit. Poate m-am obisnuit cu filmele cu adolescenti in care tinerii buni sunt in mod evident buni si cei rai sunt in mod evident rai, insa in Carrie, delimitarile dintre cele doua se amesteca, toata lumea reactioneaza exagerat si pana la urma, nu e o poveste pe care - admitand ca telekinezia exista - sa mi-o pot imagina intamplandu-se in realitate.

Totusi, de cand l-am vazut si pana acum, am avut ceva timp ca sa incerc sa interpretez filmul. Si cred ca pana la urma, toate exagerarile au fost facute intentionat, tocmai pentru a scoate in evidenta problemele care pot sa apara intr-un liceu si, prin extrapolare, in orice situatie in care sunt implicati mai multi oameni. Invidia, gelozia, rautatea, toate ies la iveala mai devreme sau mai tarziu, mai evident sau nu. Si daca oamenii se ghideaza dupa aceste sentimente cand actioneaza, lucrurile scapa de sub control.

Cert e ca dupa ce am avut timp sa "diger" filmul, mi s-a parut o abordare interesanta, asa ca am de gand sa citesc si romanul, mai ales ca weekend-ul acesta, are 40% reducere pe site-ul editurii.

Trailer: