The Princess and the Frog (Printesa si broscoiul)

The story:
O data cu moartea tatalui Tianei, visul acestuia de a deschide un restaurant impreuna cu fiica sa a devenit visul ei. Asa ca munceste zi si noapte pentru a putea cumpara o veche moara pe care s-o transforme in restaurant. Cand are banii necesari, agentii imobiliari o anunta ca mai exista o oferta pentru acelasi spatiu si ca daca nu reuseste sa ofere mai mult, va pierde locul.
Printul Naveen a fost dezmostenit de parinti si vine in New Orleans incercand sa-si gaseasca o sotie bogata. Insa gandul ii e mai mult la muzica si distractie decat la datorie, exasperandu-si insotitorul, pe Lawrence. Atunci cand Dr Facilier, un "doctor voodoo", ii ofera sansa de a-si schimba viata, Lawrence nu poate refuza si ia locul printului, care e transformat in broscoi.
Atunci, povestea lui Naveen si a Tianei se impletesc, el cerandu-i ei un sarut ca sa redevina om. Insa lucrurile nu merg cum isi imagineaza, fata devenind la randul ei broasca. Cei doi sunt fortati sa fuga, traind o serie intreaga de aventuri in incercarea de a redeveni oameni.

My view:
E bine sa vezi ca Disney inca mai stie sa faca desene animate precum cele care ma vrajeau in copilarie (Alba ca Zapada, Cenusereasa, Frumoasa si Bestia, Regele Leu). Poate The Princess and the Frog n-o sa impresioneze generatia actuala de adolescenti precum un film cu Hannah Montana, gemenii nu-stiu-care, sau celelalte vedete Disney care sunt promovate acum, insa eu m-am simtit ca un copil care accepta ca o broasca si un licurici pot fi prieteni in loc sa se manance, ca o aventura de una-doua zile e suficienta ca sa convinga doi oameni ca e cazul sa se casatoreasca si ca un crocodil stie sa cante la trompeta.

Animatia e superba, mi-a adus aminte de toate animatiile Disney in care ochii sunt cea mai expresiva parte a unui personaj, umorul e prezent ca in toate desenele animate pe care le-am enumerat mai sus, personajele se apuca de cantat intr-una... Nu mai are sens s-o lungesc, e un film prea frumos ca sa nu fie vazut!