Evenimente: Strada de C'Arte

Am iesit astazi la plimbare, si pentru ca aflasem ca Biblioteca Centrala Universitara Carol I organizeaza Strada de C'Arte, un eventiment cultural care include si un mic targ de carte, mi-am zis ca nu pot sa nu trec pe-acolo.

Targul se afla pe o straduta in spatele bibliotecii (Strada Boteanu Nr 1), unde cateva "casute-biblioteci" isi asteapta cititorii. Prima mea oprire a fost la un stand interesant, plin de carti vechi. Initial crezusem ca este un anticariat, dar de fapt e vorba despre carti vechi de la biblioteca ce se dau gratuit. Am ochit cateva titluri interesante si nu mi-a venit sa cred ca pot pleca cu ele fara sa platesc nimic!

 
event-strada-de-carte.JPG
 

Apoi am trecut pe la "casutele" editurilor prezente: Tritonic, Humanitas, Trei, Rao, Curtea Veche... Zau ca as fi vrut sa plec acasa cu toate cartile. Spre norocul meu, Monica Ramirez se afla la standul Tritonic, asa ca am profitat de ocazie ca sa capat si un autograf pe Fantoma de pe lac. Si spre supriza si bucuria mea, Monica mi-a facut cadou un exemplar din Viata dubla la Venetia, de care i-am promis ca am apuc imediat (deci asteptati-va la o recenzie zilele astea!).

Mi-am mai imbogatit biblioteca si cu Eon, un SF de Greg Bear de la editura Trei, pentru ca descrierea, desi extrem de scurta, m-a captivat mai mult decat ar fi putut-o face un text mai lung. Cum sa nu vrei sa aflii mai multe cand citesti o fraza precum: Un asteroid urias apare pe orbita Pamantului si interiorul lui contine lumi neasteptate care se deschid una in alta?

Daca sunteti in Bucuresti si aveti cateva ore libere, targul e deschis pana pe 28 septembrie, asa ca nu-l ratati, pentru ca preturile sunt bune si cartile sunt superbe!