Recenzie: Sacrificiul (Eve #2)

Am citit primul volum cu aproape doi ani in urma si imi amintesc vag ca desi avea o idee buna la baza, nu m-a impresionat suficient incat sa vreau sa citesc continuarea. Totusi, cand am gasit cartea la biblioteca, mi-am zis sa-i mai dau o sansa.

coperta-eve-2-sacrificiul.jpg

Povestea:

Eve traieste in siguranta in Califia, orasul femeilor, insa nu este fericita fara Caleb, pentru care isi face griji mereu. Atunci cand prin oras apar zvonuri despre un baiat ranit care pare a fi Caleb, fata nu ezita si fuge in cautarea lui.

Insa in locul unei reintalniri fericite, Eve este gasita de soldatii Regelui, condusi de o veche cunostinta a ei. Fata e fortata sa mearga in Orasul de Nisip, unde crede ca va trebui sa devina sotia Regelui.

Dar Regele are alte planuri cu ea... Si, desigur, Caleb se afla deja in Oras, gata sa riste totul pentru a fi impreuna cu Eve.

Parerea mea:

N-o sa inteleg niciodata care e problema cu seria asta. In principiu, are toate elementele necesare ca sa-mi placa. Are o idee de baza interesanta, actiunea are twist-uri pe care n-am reusit sa le anticipez mereu (de cele mai multe ori, am reusit sa ghicesc cand urmeaza sa se intample ceva socant, dar nu si ce anume), personajele nu sunt enervante (desi mi se par stereotipuri). Are toate ingredientele unui roman bun. Nu splendid, dar bun. Si totusi, mie mi se pare mediocru, ba chiar putin sub linia de mijloc.

Nu e memorabil. Cred ca asta e problema romanului. Desi faptul ca fetele sunt folosite pe post de incubatoare umane e socant in sine, modul cum e exploatata ideea nu reuseste sa ma impresioneze. Orasul de Nisip e extrem de bogat, in timp ce in afara sa, si chiar la periferie, viata e mizera. Din nou, ar trebui sa ma sensibilizeze ideea, insa nu simt nici macar o urma de banal interes. Nu stiu ce ii lipseste, dar sarea si piperul nu sunt acolo, desi "mancarea" nu e rea.

Totusi, daca va place ideea, am sa va recomand sa cititi Sacrificiul pentru ca am senzatia ca sunt subiectiva cand spun ca nu m-a impresionat. Daca nu pot sa identific exact problema cartii, tind sa cred ca problema e la mine, asa ca sper ca unii care au citi mai multe distopii sau YA-uri o sa ma poata lamuri care e ingredientul lipsa. Sau o sa-mi confirme ca eu sunt de vina, si nu romanul :)