Provocarea verii #7

7. Daca ai putea petrece o vara in alt timp, cand ai vrea sa mergi?

M-am gandit cateva secunde sa aleg trecutul. Avem o istorie interesanta si poate ca ar fi placut sa petrec cateva luni in Egiptul sau in Grecia antica, sau, de ce nu, chiar in vremea lui Mihai Viteazul sau a altui domnitor roman…

Daca as avea o masina a timpului dotata cu un calator temporal experimentat (Doctor Who, pentru cine cunoaste serialul), as ajunge si acolo, mai devreme sau mai tarziu.

Insa in primul rand, nu mi se pare ca trecutul e locul ideal pentru o vacanta, deoarece as fi tot timpul ingrijoarata sa nu afectez fara sa vreau viitorul, sa nu schimb ceva ce pare banal, dar are efecte incredibile pe termen lung. Asa ca daca as merge in trecut, cred ca as fi prea stresata ca sa ma relaxez.

Asadar (si cred ca alegerea mea nu va surprinde pe nimeni), eu aleg viitorul. As vrea sa petrec o vara peste un secol sau doua (sau mai mult, daca e nevoie), in momentul in care omenirea a reusit in sfarsit sa scape de pe planeta natala, intinzandu-se prin spatiu. As vrea sa petrec o vara intreaga pe o alta planeta, sa ma scald in marea sau oceanul unei alte lumi, sa fac plaja la un alt soare, sa vad alte stele pe cerul noptii si, eventual, sa am drept ghid turistic un robot pasionat de istorie care sa-mi povesteasca despre evadarea omului in spatiu. Daca nu, presupun ca ma pot multumi si cu un tanar colonist uman. Pana la urma... e vacanta!