Provocarea verii #10

provocarea verii.png

10. Iti place sa citesti la plaja/in parc sau preferi linistea camerei de hotel? Descrie atmosfera perfecta pentru lectura.

Liniste si pace. Exact asta e atmosfera de care am eu nevoie ca sa pot sa ma bucur de lectura. Asta, si un spatiu in care sa pot sta la orizontala. Tocmai de asta, de obicei citesc in pat (fie acasa, fie in camera de hotel) sau intinsa pe canapea, fara muzica si fara nimic care sa ma distraga.

Am incercat de-a lungul timpului sa citesc si cu muzica sau cu galagie pe fundal, si desi reusesc s-o ignor, sunt momente cand vreun sunet sau vreun cantec imi atrage atentia si atunci citesc degeaba pentru ca nu retin nimic.

Nici in autoboz sau in mijloacele de transport nu prea citesc pentru ca daca ma „prinde” cartea (ceea ce mi se intampla mai mereu), ratez in mod sigur statia.

Cat despre pozitia orizontala... Cand dormim, corpul ramane pe loc, dar constiinta calatoreste. Cand citim, mintea pleaca pe alte taramuri. Deci, diferenta dintre cele este doar faptul ca in cazul viselor, nu le putem controla sau retine. Tocmai de aceea mi se pare logic sa citesc la fel cum dorm: intinsa in pat.