La un ceai... sefist

 
event-ceai-sefist.JPG
 

Ieri, ne-am strans cativa pasionati de SF, ne-am asezat la o masa si am inceput sa povestim. Am plecat de la numerele 7 si 8 din CPSF despre care am scris cateva cuvinte intr-un articol recent, apoi am plonjat in trecut, spre inceputurile revistelor SF in Romania, am dat o raita prin prezent, discutand despre cum am putea sa atragem tineretul catre SF, am aruncat o privire furisa in viitor, la cateva planuri legate de niste evenimente, si apoi ne-am invartit printre filme, carti si festivaluri SF.

Atmosfera a fost mai mult decat placuta, gradina La un ceai fiind locul ideal pentru discutii. In cateva minute, parea ca suntem un grup de prieteni vechi care s-au strans sa povesteasca. Unii chiar erau, asa ca ascultand, am avut ocazia sa aflu o gramada de lucruri interesante. Si am avut si cativa ascultatori micuti (niste pui de pisica), de care eu una m-am indragostit imediat. De ei au grija cei de la La un ceai, dar daca doriti, ii puteti adopta.

Per total, a fost o seara placuta si sper ca la urmatoarea intalnire, sa va vad pe cativa acolo, fie ca sa ascultati, fie ca sa va impartasiti punctul de vedere. E mediul ideal pentru asa ceva, pentru ca daca ar fi sa desciu atmosfera de la toate aceste evenimente intr-un cuvant, atunci acela este casual.