Cum ar fi daca...?

Cum ar fi daca ar exista o alta planeta, mica si insignifianta, intre Mercur si Soare? Cum ar fi daca omul ar reusi sa evadeze de pe planeta lui natala si sa poata gasi o cale de a supravietui chiar si pe aceasta ipotetica planeta, Vulcan?

Sau cum ar fi lumea azi daca in locul lui Columb, chinezii ar fi descoperit America si ar fi colonizat-o? Sau daca Hitler nu s-ar fi nascut? Sau daca ar fi castigat el Al Doilea Razboi Mondial?

coperta-cpsf-7.jpg
coperta-cpsf-8.jpg

O noua planeta, Vulcan; o noua istorie, diferita de cea pe care o cunoastem... Niciuna nu exista decat in imaginatia unor oameni. Si acestia, folosindu-se de cea mai frumoasa unealta a omenirii, cuvintele, au reusit sa faca sa existe aceste lucruri si in mintea altora, in mintea cititorilor lor.

Numerele 7 si 8 din CPSF au ajutat la raspandirea acestor idei si in cadrul publicului romanesc. Timp de cateva ore, cat timp am citit cele doua reviste (prima, dedicata lumlor inframercuriene si a doua, ucroniilor sau istoriilor alternative), aceste idei au fost cat se poate de reale pentru mine. Cititi-le, si vor fi si pentru voi.

Sau veniti maine seara la terasa localului La un ceai ca sa discutam despre aceste idei si despre Cum ar fi daca...?, o intrebare aparent simpla, dar care are puterea de a crea noi realitati sau de a arunca o privire in viitor.