"I am Iron Man" - Iron Man #3

iron-man-meme.jpg

In sfarsit am ajuns si eu sa-l vad pe Downey! A meritat asteptarea pentru ca am fost rasplatita cu un film facut dupa benzi desenate absolut superb!

Totusi, a fost putin ciudat la inceput, cand in loc de extrem-de-arogantul Tony Stark am avut parte de un barbat puternic marcat de evenimentele din Avengers (Razbunatorii), incapabil sa se odihneasca si usor obsedat de munca, insa pana la urma nimeni nu poate scapa intreg dupa o asemenea experienta. Dar mie mi s-a parut ca filmul a fost ceva mai mult decat povestea modului in care el s-a impacat cu situatia, mi s-a parut un film despre descoperirea identitatii.

Cred ca deja cunoastem cu totii schimbul de replici devenit viral pe internet dintre Capitanul America si Tony Stark (imaginea din dreapta). Ei bine, din punctul meu de vedere, pe parcursul intregului film, Stark demonstreaza ca el e Iron Man si fara costum.

Da, probabil ca rautaciosii vor spune ca a fost doar o smecherie de imagine pentru ca Downey sa apara mai mult fara sa poarte o masca, insa chiar presupunand ca acesta a fost motiviul din spatele scenariului, cert e ca iesit un film care merita vazut. Chiar si pentru fanii benzilor desenate sau ale serialului de animatie, filmul rezerva o surpriza legata de Mandarin. Parerile despre aceasta schimbare sunt si pro, si contra, pe mine una m-a distrat la nebunie.

De fapt, n-am avut decat o singura problema cu tot filmul: atunci cand costumul lui Stark ramane "blocat" intr-un sopron... din lemn! Come on, costumul ala e facut dintr-un super-metal care la inceput de film face praf un laborator de milioane de dolari. Nu e plauzibil sa se opreasca fix intr-o usa de lemn, desi per ansamblu, scena chiar are un sens in "economia" filmului.

Asadar, daca inca n-ati vazut filmul asta, ridicati-va frumos si mergeti la cinema urgent. Merita vazut in 3D pe un ecran cat casa :))