Pufosenii roz

Recenzie: Te iubesc

Exista o serie de filme si carti despre care se spune ca sunt facute pentru femei. Sunt numite chick flicks , dar eu prefer sa le numesc "roz si pufoase". Practic, e vorba de o povestioara despre un El si o Ea perfecti unul pentru celalalt, intre care apare o problema care ne tine cateva ore cu ochii in ecran/carte ca sa vedem happy-end-ul pe care il anticipam din prima clipa.

Sunt unii care nu suporta astfel de filme/carti. Sunt unii care le iubesc. Mie doar imi plac. Imi dau seama ca sunt complet nerealiste, ca sansele sa se intample asa ceva in realitate tind spre zero (chiar barat...), dar din cand in cand imi place sa ma uit la o chestie roz si pufoasa si sa devin la randul meu o pufosenie care, pentru cateva ore, crede ca dragostea invinge totul si ca jumatatea mea perfecta ma asteapta cu un buchet imens de trandafori pentru ca viata lui sa fie completa.

Te iubesc e o pufosenie roz, dar e una care mi-a placut in mod deosebit. Si cum e "luna iubirii", m-am hotarat sa va fac cunostinta cu aceasta carte.

Rezumat:

Alice e un ghostwriter. Philippe Musil e un autor de succes. Cuvintele par a fi singurul lucru care ii leaga si niciunul nu stie de existenta celuilalt... Pana cand Alice ii citeste cartile si se descopera pe sine in persoana femeii ideale a autorului. Incredula la inceput, nu poate nega evidenta: fara sa-si dea seama, el a descris-o pe ea, incepand cu hobby-uri si obiceiuri si incheind cu apartamentul descris cu fidelitate.

Intr-un final, decide sa incerce sa-l cunoasca, insa isi jura solemn ca el nu va afla niciodata adevarul. Si desi au parte de o prima intalnire mai mult decat magica, dupa lucrurile se racesc...

Mai departe va las sa cititi, ca sa aflati singuri modul in care se ajunge la happy end :)

My view:

Povestea mi s-a parut deosebit de interesanta. De obicei, Ea este o top-modela cu o slujba careia ii dedica toata viata ei care e o simpla rutina, dar totul se schimba cand il intalneste pe El. Nu e cazul in aceasta carte. Alice e o persoana destul de excentrica, cu o slujba interesanta si fericita cu viata ei. Si nu da peste El, ci peste cartile lui, in care se regaseste.

Imi plac povestile cu si despre carti. Mi se pare incredibil de placut sa te pierzi intr-o carte, dar sa citesti o carte si sa te gasesti pe tine acolo... Asta chiar ca as vrea sa experimentez si eu! Asa ca imediat am devenit o pufosenie roz fascinata de modul cum eroina incearca sa construiasca o relatie pentru ca nu numai ca se indragosteste iremediabil, dar realizeaza si faptul ca e femeia perfecta pentru El. (Ceea ce de obicei nu se intampla, din ce am citit/vazut eu, Ea e cea nesigura, in timp ce El stie.)

Asadar, va recomand sa incercati Te iubesc pentru ca, pe langa chestii pufoase, are si o nota de originalitate. Si cred ca fiecare dintre noi avem nevoie sa devenim din cand in cand pufosenii roz pentru ca uneori, viata e pur si simplu prea gri. Uneori, e placut sa crezi ca viata e facuta din vata pe bat, chiar daca doar pentru cateva ore. Probabil din acest motiv noi, oamenii, am ales o luna din an (cea scurta, ca sa nu intindem coarda), am proclamat-o "luna iubirii" si ne-am propus sa plutim printre norisori de vata de zahar, avand ca scuza faptul ca e Valentine's Day sau Dragobetele...