Taken (filmele)

Okey, multi il stiti pe Liam Neeson din Narnia, Warth of Titans (pe care planuiesc sa il vad curand) ca fiind Jedi-ul acela dragut al carui nume nu mi-l amintesc din Star Wars 1 si pe seama caruia se fac o gramada de glume pe 9gag.

Si totusi toate aceste glume sunt intr-o oarecare masura pe bune, pentru ca acest actor a avut numai roluri de  super-erou grozave. Adica in aceasta serie de doua filme, Take si Taken 2, desi este un agent al guvernului pensionat nu si-a pierdut indemanarea, mai ales atunci cand viata persoanelor pe care le iubeste este pusa in pericol de catre mafia europeana.

Taken

Incepe cu prezentarea vietii pe care Bryan Mills (Liam Neeson) o are de cand s-a retras si anume incercarea de a se apropia mai mult de fiica sa Kim (Maggie Grace). Totul merge bine in viata lui, pana cand Kim vrea as plece in Franta intr-o excursie cu cea mai buna prietena a sa, Amanda, insa nimic nu e ceea ce pare si niciodata nu e bine sa te increzi intr-un baiat benevolent de la aeroport.

Fetele sunt rapite de niste traficanti de persoane. Bryan, este pe urma rapitorilor si promite ca ii va cauta, ii va gasi si ii va ucide. Si acum urmeaza o calatorie sangeroasa de 72 de ore in Europa. Oare abilitatile lui sunt suficient de bune incat sa-si gaseasca fiica intr-un oras de 12 milioane de oameni, intr-un timp atat de scurt?

Taken 2

Lansat la patru ani dupa Taken, avand aceeasi actori care m-au tinut cu respiratia taiata de cele patru dati cand l-am vazut, este povestea care se petrece la un an dupa ce s-a incheiat cosmarul din Paris, iar acum mafia albaneza este dupa Bryan Mills.
Familia ii este pusa in pericol, el este rapit, iar Kim cumva, a reusit sa scape de mana mafiotilor si incearca sa isi salveze tatal si mama. Si in ciuda faptului ca poate sa pacaleasca o mafie intreaga, nu este in stare sa isi ia permisul auto si ce mod mai bun de a invata sa iei traseul decat decat fugind prin Istambul intr-un taxi furat in timp ce viata iti este amenintata cu pistolul?