Film: Breaking Dawn - partea a II-a

V-am promis la un moment dat ca o sa va povestesc despre o "ieseala" cu colegii. Stiu ca a trecut ceva timp de-atunci, dar pur si simplu n-am avut inspiratie. Azi insa sunt in forma, ma gadila degetele sa fac lucruri. Probabil pentru ca, in mod neoficial, am luat vacanta (inca se merge la scoala, dar doar pentru "birocratia" de sfarsit de semestru).

Revenind la "ieseala"... Am fost cu niste colegi sa vedem Breaking Dawn - part II. Si, per total, a fost... decent. Adica a avut un numar egal de bile albe si negre.

poster-breaking-dawn-2.jpg

Incep cu cele negre:

  • Actorii principali. God, please kill them. Sau macar sa-i scoata de pe marele (si micul) ecran. Singurul mod in care i-as putea califica drept "incredibili" ar fi daca as incerca sa spun ca nu sunt deloc credibili. Mi se pare ca devin mai inexpresivi cu fiecare film. Totul pare fortat, repetat, nenatural... si deci fals. Imi pare rau pentru toti fanii lor, dar eu nu mai pot sa-i sufar. Noroc ca nu mai trebuie >:)

  • Scena de dupa trezirea Bellei. Este una din scenele mele preferate din carti, e aproape magic felul cum e descris faptul ca ea vede fiecare fir de praf, dar si detaliile pasarilor de la cine-stie-cati-kilometri departare, cum aude tot, inclusiv radioul unei masini care trece pe o sosea indepartat, cum simte fiecare lucru de mii de ori mai intens... Pur sis implu magic. In film, e o camera cu zoom bun. Am fost incredibil de dezamagita.

  • Clanul românilor. Un italian si un tip incredibil de blond? Si cu accent de orice, mai putin de români? Serios, a ramas SUA fara români autentici? Macar putina munca de informare nu strica...

Bile albe:

  • Restul actorilor. Gen Carlisle, pe care il ador. Si Aro a fost destul de creepy tura asta. Iar Marcus a jucat impecabil in final. A fost mai credibil decat Kristen si Pattinson in toate cele 5 filme la un loc. Oricum, multi au fost buni.

  • Efectele vizuale. Cu exceptia scenei trezirii Bellei (care a fost prost gandita, nu si prost realizata din punct de vedere vizual), toate scenele care implicau efecte speciale au fost superbe. Inceputul, cand totul ingheata a fost genial, iar scenele din final... Jos palaria!

  • Finalul. De miliarde de ori mai genial decat in carte. Daca ar fi murit Renesmee, ar fi fost si mai bine, dar nu le poti avea pe toate. Oricum, a fost superb. A salvat cam tot filmul pentru ca in carti, tensiunea creste spre un climax...care nu exista. In film, e acolo. Si e buuuuun.

All in all, a fost un film ok-ish. Totusi, il recomand doar fanilor. Pentru restul... doar daca nu mai gasesc bilete la The Hobbit (pe care urmeaza sa-l vad saptamana viitoare, abia astept!) si n-au absolut nimic mai bun de facut cu timpul lor :))