Recenzie: Atingerea Umbrei (Academia Vampirilor #3)

coperta-AcademiaVampirilor-3.jpg

Things are getting complicated... and hot!

Cam asa as putea descrie pe scurt actiunea cartii pentru ca in timp ce se realizeaza o introducere in politica si modul de organizare al lumii moroilor, Dimitri si Rose incep in sfarsit sa renunte la ideea lor fixa cum ca ar trebui sa stea departe unul de celalat (era si cazul ca astia doi sa inceapa sa gandeasca). Si, in plus, ideea cu "atinsa de umbra" e dezvoltata, Rose afland ca poate face "smecherii" noi - si deloc placute.

Asadar, ca de obicei, cartea e o lectura placuta, te tine interesat si lipit de ea pana cand o termini. Nu vreau sa va dezvalui mai multe ca sa nu dau vreun spoiler, dar va spun doar ca finalul va va soca (nu e neaparat neasteptat, la un moment dat devine evident, dar autoarea a fost foarte curajoasa ca sa faca asta, parerea mea).

Totusi, lasand plot-ul la o parte, am o singura mica nelamurire. Conform "lumii" (aka internetului), in cazul acestor carti exista doua mari tabere: tabara pro Adrien si tabara pro Dimitri. Acum, intrebarea mea este: ce e asa interesant la Adrien? Serios, tipul nu-mi inspira absolut nimic. Bine, nu sunt eu marele judecator impartial, mereu in carti mi se par interesanti barbatii membri in armata, garzi, jandarmerie, bodyguarzi etc. unde domneste disciplina si actiunea rapida, aproape instinctiva, comparativ cu tipii bogati si viciosi al caror unic scop in viata e sa seduca orice specimen de gen feminin. Si serios, chiar nu vad ce e interesant la Adrien.

Dimitri, in schimb, mi-e simpatic si o inteleg pe Rose, dar nici el nu e "cu toate rotitele la locul lor". La 20 si de ani, nu pot sa inteleg ce e fascinant la o fetita cu o problema de temperament, chiar daca e "ataaaaat de indrazneata si devotata" si seamana atat de "mult" cu el. Dar clar o inteleg pe ea.

Adrien, in schimb, repet, nu-mi spune nimic. Asadar... primesc putina munca de lamurire de la fani? Puppy eyes?