Film: The Illusionist

poster-iluzionistul.jpg

Mai devreme in cursul anului, v-am vorbit despre un film superb cu si despre magicieni si iluzii (The Prestige - articolul il gasiti aici). Mie imi place genul acesta de filme tocmai pentru ca sunt gandite ca un truc magic: ti se prezinta o poveste, se intampla niste lucruri extraordinare, care pare ca sfideaza logica si apoi, in ultimele minute din film, ti se arata "smecheria" din spatele a tot ceea ce ai vazut, si atunci intelegi ca a fost doar fum si oglinzi.

Un astfel de film este si Iluzionistul, film in regia lui Neil Burger, cu Edward Norton si Jessica Biel in rolurile principale. Filmul prezinta o superba poveste de dragoste care pare destinata sa nu se implineasca niciodata... Insa magicienii lupta impotriva tuturor legilor naturii, asa ca nimic nu e defnitiv in viziunea magicianului Eisenheim.... nici macar moartea!

Motivul pentru care scriu despre acest film acum (si va spun atat de putine) este ca il puteti vedea chiar in aceasta seara, la ora 22:30 pe PRO TV. Parerea mea este ca nu trebuie sa-l ratati!